«Έπιασε» Κέρκυρα το πολεμικό πλοίο που φτιάχθηκε από συντρίμια των Δίδυμων Πύργων-φωτό

104

Περίπου επτά τόνοι ατσαλιού από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων υπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για την ναυπήγηση του πλοίου, που σήμερα έφτασε στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Mία ασυνήθιστη άφιξη είχαμε σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας, όταν ένα επιβλητικό πολεμικό σκάφος του Ναυτικού των ΗΠΑ, εισήλθε στον χώρο του λιμανιού κι έδεσε σε μια από τυις προβλήτες του.

Το USS New York με μήκος 208 μέτρα κι εκτόπισμα 25.000 τόνων αποτελεί ένα υπερσύγχρονο στολίδι για το Ναυτικό των ΗΠΑ, όμως μια λεπτομέρεια σχετικά με την κατασκευή του, το έχει καταστήσει μοναδικό στην ιστορία του στόλου των ΗΠΑ.

Το USS New York κατασκευάσθηκε το 2004, ενώ περίπου 7 τόνοι συντριμμιών από τους Δίδυμους Πύργους χρησιμοποιήθηκαν για την ολολήρωση του σκάφους.

Η απόφαση αυτή είχε παρθεί από κοινού με το Πεντάγωνο, το Αρχηγείο του Στόλου αλλά και την πόλη της Νέας Υόρκης με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων Νεοϋορκέζων που βρήκαν τον θάνατο στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου το 2001 κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11 Σεπτεμβρίου.

Το σκάφος, μάλιστα, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της Νέας Ορλεάνης, βρισκόταν στην πόλη όταν η πρωτεύουσα της πολιτείας της Λουιζιάνα χτυπήθηκε από τον τυφώνα Ίρμα, που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς κι εκατομμύρια άστεγους, ενώ μπορεί να μεταφέρει εως και 800 άτομα πλήρωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ