Έρχεται κακοκαιρία εξπρές…Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

149

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε σκηνικό που θα θυμίζει Φθινόπωρο…

Ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας στη διάρκεια της Δευτέρας από τα δυτικά προς τα ανατολικά δίνοντας σημαντικές βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους μάλιστα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.

Γενική πρόγνωση

Την Κυριακή προβλέπονται τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Από αργά το βράδυ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ΝΑ 4-6 μποφόρ και από το βράδυ στο Ιόνιο θα ενισχυθούν στα 7-8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Από τις απογευματινές ώρες και έπειτα η κακοκαιρία θα περιοριστεί στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου-Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στη δυτική και βόρεια χώρα.

Την Τρίτη στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ