“Έρωτες” Γεωργιάδη: Δεν θα αφήσουμε χωρίς στήριξη εταιρείες όπως η Aegean

126

«Δεν θα αφήσουμε εταιρείες, όπως η Aegean, χωρίς στήριξη», διαμήνυσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης όπου παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

Όπως είπε το σχέδιο για την Aegean είναι υπό επεξεργασία, αποφεύγοντας πάντως να απαντήσει εάν υπάρχει πρόθεση συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο. «Δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε ακόμη το σχέδιό μας. Όταν είναι έτοιμο, θα σας το ανακοινώσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Αegean, μετά τις κρατικές ενισχύσεις που δέχονται οι ανταγωνιστές της στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δέχεται αθέμιτο ανταγωνισμό. «Γι’ αυτό και δεν θα την αφήσουμε χωρίς στήριξη και να βρεθεί σε θέση αδυναμίας».

Πριν από λίγες ημέρες, πάντως, ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, είχε αποκλείσει, κάθε σενάριο κρατικοποίησης, ενώ είχε πει πως τα μέτρα στήριξης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα παροχής κρατικών εγγυήσεων σε δάνεια, την παροχή οριζόντιων μέτρων στήριξης του προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ