Έτοιμα τα ψυγεία για τα εμβόλια-φωτο

61

Έφθασαν στην Αττική τα ειδικά ψυγεία στα οποία πρόκειται να αποθηκευτούν τα εμβόλια κατά του Covid-19 τα οποία αναμένονται στη χώρα μας σε μερικές ημέρες.

Τα ψυγεία έχουν μεταφερθεί σε ειδικές εγκαταστάσεις στο Κρυονέρι και είναι πλέον έτοιμα να αποθηκεύσουν τα πρώτα εμβόλια τα οποία θα έρθουν στην Ελλάδα στις 26 Δεκεμβρίου.

Ήδη το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών που ακούει στο όνομα «Επιχείρηση Ελευθερία» βρίσκεται στο τελικό του στάδιο καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, πριν ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία θα γίνουν τεστ προσομοίωσης, για να διαπιστωθεί πώς κυλά ο προγραμματισμός.

Οι πολίτες που θα προσέρχονται για το εμβόλιο θα δίνουν ένα σύντομο ιστορικό και στη συνέχεια θα οδηγούνται στο παραβάν. Το SMS που θα δέχονται για το ραντεβού τους θα περιλαμβάνει τόσο την ημερομηνία της πρώτης δόσης όσο και της δεύτερης.

Το εμβόλιο θα πρέπει να γίνει γρήγορα, καθώς δεν μπορεί να διατηρηθεί για πολύ στους καταψύκτες, ενώ στόχος είναι να εμβολιαστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Μάρτιο. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, προηγούνται οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι.

 .zougla.gr/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ