Έτοιμη η γραμμή του Τρένου από Κιάτο προς Διακοπτό – Αίγιο – Τον Απρίλιο δρομολόγια με κοινό-φωτό

168
Στην τελική ευθεία μπαίνει η παράδοση στο κοινό, η νέα γραμμή του τρένου που θα συνδέει το Αθήνα – Κόρινθο – Κιάτο και Αίγιο. Προχθές Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε δοκιμαστική διέλευση τρένου με απόλυτη επιτυχία.  Ελπίζουμε πως μέχρι το Πάσχα θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια της νέας γραμμής και φυσικά με ανταποκρισεις με τον Οδοντωτό (odontotos.com).
Το Τμήμα της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων Κορίνθου – Πάτρας από την έξοδο του Σταθμού Κιάτου μέχρι το Αίγιο (Ροδοδάφνη) είναι έτοιμο.
Πρόκειται για την Επιδομή (Σκυρογραμμή) μήκους 140 χλμ (διπλής γραμμής, των 70 χλμ κάθε μία), που έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες συρμών έως 200 χλμ/ώρα, διαθέτει σύγχρονο σύστημα αμφίδρομης Σηματοδότησης με τηλεδιοίκηση επιπέδου ασφαλείας ETCS 1 και εξυπηρετεί τους νεοκατασκευασμένους τρεις Σιδηροδρομικούς Σταθμούς Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου και τις έξι Στάσεις Διμηνιού, Λυκοποριάς, Λυγιάς, Πλατάνου, Διακοπτού και Ελίκης.
Η διαδικασία παράδοσης στον ΟΣΕ από την ΕΡΓΟΣΕ των προαναφερομένων Σταθμών και Στάσεων και των λοιπών ηλεκτρομηχανολογικών έργων κατά μήκος της Γραμμής είναι σε εξέλιξη, ενώ με την ολοκλήρωση της τηλεδιοικούμενης Σηματοδότησης και την εκτέλεση δοκιμών με Συρμούς που διαθέτουν σύστημα ασφαλείας ETCS, θα παραδοθεί στο ΟΣΕ το πλήρες Έργο για να τεθεί σε κυκλοφορία (Προβλεπόμενος χρόνος, Απρίλιος 2020).
Δείτε Φωτογραφικό υλικό του Κώστα Παπαγεωργοπουλου από το δοκιμαστικό δρομολόγιο.
https://www.kalavrytanews.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ