Έφοδος της αστυνομίας σε εκκλησία -Με χειροπέδες στο αυτόφωρο ο ιερέας

68

Σύλληψη με χειροπέδες σε παπά και πρόστιμα στους πιστούς στη Λάρισα που παρακολουθούν την κυριακάτικη λειτουργία του ιερέα.

Ένα ακόμα περιστατικό απείθειας σε λειτουργία ιεράς μονής της φορά αυτή, σημειώθηκε στη Λάρισα.

Χθες το πρωί δεκάδες πιστοί πήγαν να παρακολουθήσουν λειτουργία στην ιερά μονή της Αγίας Παρασκευής του παλαιού ημερολογίου, μη λαμβάνοντας υπόψιν τους τα αυστηρότερα μέτρα που είχαν τεθεί σε εφαρμογή απ’το Σάββατο για την διασπορά του κορονοϊού.

Το γεγονός πληροφορήθηκε η αστυνομία που επενέβη με το τέλος της λειτουργίας, με αποτέλεσμα να επιβάλει πρόστιμα στους 40 περίπου παριστάμενους και παράλληλα να συλλάβει τον 37χρονο ιερομόναχο. Είναι η πρώτη φορά που για τέτοια περίπτωση υπάρχει σύλληψη πέραν των διοικητικών προστίμων που επιβάλλονται.

Ωστόσο, αρκετοί πιστοί διέφυγαν όπως – όπως από τη μονή ενδεχομένως για να αποφύγουν την επιβολή προστίμου. Στον ιερέα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ με εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας παραμένει κρατούμενος, προκειμένου σήμερα να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, με στη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, καθώς επέτρεψε την είσοδο και την παραμονή των πιστών στην εκκλησία που βρίσκεται λίγο έξω από τη Λάρισα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ