Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος φωτογράφος Peter Beard – Ήταν όμορφος, σαν ήρωας μυθιστορήματος

109

Ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος Peter Beard, διάσημος για τις για τις όμορφες εικόνες του από την αφρικανική άγρια ​​φύση, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 82 ετών. Ο φωτογράφος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και άνοια. Σχεδόν πριν από τρεις εβδομάδες εξαφανίστηκε από το σπίτι του στο Μόντοκ του Λονγκ Άιλαντ.

 

 

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε πως ένα άψυχο σώμα που βρέθηκε στο Camp Hero State Park στο Μοντάκ, ήταν εκείνο του διάσημου φωτογράφου. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 31 Μαρτίου και οι Αρχές διεξήγαγαν μια εκτεταμένη έρευνα γι’ αυτόν.

 

 

«Είμαστε όλοι θλιμμένοι από την επιβεβαίωση του θανάτου του αγαπημένου μας Peter. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη στην αστυνομία του East Hampton και σε όλους που τους βοήθησαν στην αναζήτησή του, και επίσης να ευχαριστήσουμε τους πολλούς φίλους του Peter και της οικογένειάς μας που έχουν στείλει μηνύματα αγάπης και υποστήριξης κατά τη διάρκεια αυτών των σκοτεινών ημερών», ανέφερε η δήλωση της οικογένειας.

 

«Ο Peter ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος που έζησε μια εξαιρετική ζωή. Έζησε τη ζωή στο έπακρο κάθε μέρα. Το πάθος του για τη φύση ήταν ασταμάτητο, χωρίς περιορισμούς και αλλά απόλυτα αυθεντικό.

 

Ήταν ένας ατρόμητος εξερευνητής, ασταμάτητα γενναιόδωρος, χαρισματικός και απαιτητικός. Όρισε τι σημαίνει να είσαι ανοιχτός: ανοιχτός σε νέες ιδέες, νέες συναντήσεις, νέους ανθρώπους, νέους τρόπους ζωής και ύπαρξης.

 

Πάντα περίεργος ακολούθησε τα πάθη του χωρίς περιορισμούς και αντιλαμβανόταν την πραγματικότητα μέσω ενός μοναδικού φακού. Όποιος βρέθηκε στη συντροφιά του, παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό και την ενέργειά που είχε.

 

Ήταν ένας πρωτοπόρος σύγχρονος καλλιτέχνης που ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή του στις προσπάθειές του να ηχήσει τον συναγερμό για την περιβαλλοντική καταστροφή. Η οπτική του ευαισθητοποίηση και η στοιχειώδης κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος ενισχύθηκε από τη μακρά παραμονή του στην φύση μαζί με τα “άγρια ελάφια” που αγαπούσε και υπερασπίστηκε. Πέθανε εκεί όπου έζησε: στη φύση. Θα μας λείπει κάθε μέρα», κατέληξε η δήλωση.

Ο διάσημος καλλιτέχνης και ατρόμητος περιηγητής – και λάτρης της αφρικανικής άγριας ζωής αφήνει μια τεράστια φωτογραφική παρακαταθήκη πίσω του. Το ρίσκο και η περιπέτεια υπήρξε πάντα δεύτερη φύση για τον σπουδαίο φωτογράφο και καλλιτέχνη, ο οποίος πέρασε πολλές δεκαετίες ζώντας και δουλεύοντας στην Κένυα, όπου κατέγραψε με τον ξεχωριστό και ιδιοσυγκρασιακό του τρόπο τη φυσική ομορφιά και την άγρια ζωή της Αφρικής, αλλά και την περιβαλλοντική παρακμή του οικοσυστήματος της.

 

Τα είχε δει και τα είχε κάνει όλα σε νεαρή ήδη ηλικία – μια από τις αγαπημένες του εξορμήσεις ήταν να κολυμπά δίπλα σε κροκόδειλους – έφτασε όμως πολύ κοντά στον θάνατο το 1996 όταν κατά τη διάρκεια μιας φωτογραφικής λήψης στην Αφρική, τον έριξε κάτω ένας ελέφαντας που παρά τρίχα δεν τον ποδοπάτησε.

 

Μαγεμένος από την Αφρική όπου ταξίδεψε για πρώτη φορά το 1961 μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Yale, αγόρασε ένα κτήμα κοντά στους λόφους Νγκονγκ έξω από το Ναϊρόμπι. Εκεί έστησε τον κόσμο του στον οποίο πηγαινοερχόταν για έξι δεκαετίες σχεδόν.

 

Εκτός από ορκισμένος δέσμιος της περιπέτειας ήταν και ένας θρυλικός bon viveur. Kαλός φίλος με την Jackie Kennedy, τον Salvador Dali και τον David Bowie, παντρεμένος με την Cheryl Tiegs – το πρώτο supermodel της Αμερικής- και πέρασε εκτεταμένες περιόδους στο Μοντόκ, στην Τανζανία, στη Νέα Υόρκη, στην Τζαμάικα, στο Αρλ, στο Λονδίνο και στον Σκορπιό. Η απίθανα γοητευτική ζωή του, κυμαινόταν αβίαστα από το Studio 54 μέχρι και την αφρικανική Σαβάνα.

Πηγή 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ