Έφυγε από τη ζωή ο πολυτάλαντος Μάνος Βενιέρης.

95

Έφυγε από τη ζωή ο πολυτάλαντος Μάνος Βενιέρης. Η συγκινητική ανάρτηση της συζύγου του στο Facebook.

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Δευτέρας (07/09) σε ηλικία 73 ετών ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Μάνος Βενιέρης.

Ήταν ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης και κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, όπως οι Τζένη Καρέζη, Ζωή Λάσκαρη, Στάυρος Παράβας, Νίκος Ξανθόπουλος και Κώστας Καζάκος.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η συζυγός του, Μαρία Μπονίκου με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Ο Μάνος Βενιέρης γεννήθηκε το 1947 στη Νίκαια, και σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του “Ωδείου Αθηνών” και του “Πειραϊκού Συνδέσμου”. Δίδασκε στη “Δραματική Σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα”, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Έγινε γνωστός στον ρόλο του μάγκα στο “Μια Ιταλίδα στην Κυψέλη” και έπαιξε στο θέατρο στον “Καποδίστρια” του Νίκου Καζαντζάκη και σε έργα των Άντον Τσέχωφ, Νικολάι Γκόγκολ και άλλα.

Ακόμα διασκεύασε έργα που παίχτηκαν σε θέατρο και ραδιόφωνο, όπως το “Μπάμπης ο Παιχταράς” με τον Χάρρυ Κλιν, και σκηνοθέτησε τα “Έχετε γεια…Δραχμούλες” με τον Θανάση Βέγγο, “Έλα Μιμή… στον Τόπο” με τον Σωτήρη Μουστάκα και το “Εγώ θα σας σώσω” με τον Γιάννη Γκιωνάκη. Έγραψε τα “Κρουαζιέρα στο πλοίο των τρελών”, “Ρόδος και Πασαλιμάνι που το Παν … οι Αμερικάνοι” και “Για μια χούφτα Τούβλα”. Δάνεισε τη φωνή του σε μεταγλωττισμένες σειρές, όπως τα ”Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι”, ”Ταρζάν” και ”Λούκι Λουκ”.

Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για μεγάλους και παιδιά και βραβεύτηκε το 1983 στον “Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου” για το έργο του, “Σκέπασε Μάνα Σκέπασε”, και το 1970 για το μονόπρακτο “Οι Παλιατσούρες” (μέσω Όγδοο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ