Αγέλη 15 σκύλων επιτέθηκε σε οικογένεια Βρετάνων στην Κορινθία-δείτε φωτο

978
Η επίθεση με θύμα τον 52χρονο πατέρα και τα δύο παιδιά σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου 2022 όταν και τους επιτέθηκαν τα 15 άγρια σκυλιά ράτσας Ροδεσιανού Ρίτζμπακ, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σκύλων στην Ελλάδα με θύματα και παιδιά αλλά και ενήλικες.

Αυτή τη φορά θύματα επίθεσης από αγέλη 15 σκύλων στο Σουσάκι Κορινθίας έπεσαν δύο παιδιά από την Βρετανία ηλικίας 9 και 11 χρονών καθώς και ο 52χρονος πατέρας τους που τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η επίθεση με θύμα τον 52χρονο πατέρα και τα δύο παιδιά σημειώθηκε στις 13 Αυγούστου 2022 όταν και τους επιτέθηκαν τα 15 άγρια σκυλιά ράτσας Ροδεσιανού Ρίτζμπακ, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Πώς έγινε η επίθεση

Ο πατέρας των παιδιών, Σταμάτης Καπατιανός μιλώντας στη Daily Mail είπε: «Είχαμε περπατήσει ένα χιλιόμετρο στο τουριστικό μονοπάτι πριν μας πλησιάσουν τα σκυλιά. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά». 

«Στα χέρια μου κρατούσα μόνο ένα σακίδιο με τα μπουκάλια νερού των παιδιών. Το χρησιμοποίησα για να σταματήσω τα σκυλιά μέχρι που δάγκωσαν το χέρι μου τόσο δυνατά που πετάχτηκε από το χέρι μου. Μετά με χτύπησαν στο έδαφος και άρχισαν να δαγκώνουν. Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε.

Και συνέχισε: «Συνέχισα να ρωτάω τον εαυτό μου: «Πώς μπορεί να είναι αυτό το τέλος;» Έχανα τη θέληση για ζωή. Ένιωσα ότι δεν είχα καμία δύναμη». 

Τα παιδιά μου μου έδωσαν δύναμη

Αφού ο 52χρονος βγήκε «εκτός μάχης», τα αδέσποτα κυνήγησαν τα τρία ανήλικα παιδιά. Η 11χρονη Ρόξυ και ο 9χρονος Ντάνι τραυματίστηκαν στα πόδια ενώ ο δεύτερος και στον κορμό. Το τρίτο παιδί που ήταν «παρών» στο συμβάν, ο Τέντι, κατάφερε να ξεφύγει.

«Όταν είδα τα παιδιά γύρω στα 30 μέτρα πίσω μου, μου έδωσε έναν λόγο να συνεχίσω. Μου έδωσε κάποιο είδος θεϊκής δύναμης», είπε ο 52χρονος.

Ο Σταμάτης Καπατιανός με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει κυνήγησε την αγέλη των άγριων σκυλιών και μπόρεσε να τα τρομάξει. Στην συνέχεια και οι τέσσερις κατάφεραν να επιβιβαστούν γρήγορα στο όχημα τους και να απομακρυνθούν από το σημείο. «Έπρεπε να οδηγήσω για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι. Ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση ολόκληρης της ημέρας», πρόσθεσε ο 52χρονος. 

Πρώτες βοήθειες

Μόλις τα παιδιά έφτασαν στο νοσοκομείο τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο 52χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση δυόμιση ωρών ενώ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για έξι ημέρες. Ο ίδιος και η σύζυγός του υπέβαλαν μήνυση την περασμένη εβδομάδα.  

 πηγη -in.gr