ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΦΩΤΟ

188

Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου, χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, στην Ι. Ακολουθία του Νυμφίου, το εσπέρας της Μ. Δευτέρας, 26 Απριλίου 2021.

Τον Ι. Άμβωνα διακόνησε κατ’ εντολή του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Πέτρος Θωμαΐδης,  ο οποίος αναφέρθηκε στον Νυμφίο της Εκκλησίας, που θυσιάζεται Σταυρούμενος, από υπερβάλλουσα αγάπη για την Νύμφη Εκκλησία. Σε καμία άλλη θρησκεία δεν υπάρχει αυτή η ειλικρινής αγάπη του Θεού προς τα δημιουργήματά του, ώστε ο ίδιος ο Θεός να θυσιαστεί υπέρ των δημιουργημάτων του. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ο Θεός – Νυμφίος είναι Θεός Μέγας όπως λέει το Μέγα Προκείμενο «Τὶς Θεὸς μέγας, ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεός, ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος».

Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος απηύθυνε ευχές προς τους συμμετέχοντας Πιστούς.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΝΥΜΦΙΟΥ ΣΤΟΝ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΦ. ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟ.

 

Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου μετέβη χθες το απόγευμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος προκειμένου να τελέσει την Ι. Ακολουθία του Νυμφίου. Ο άγιος Κεγχρεών στον λόγο του τόνισε ότι, η αναφορά του Κυρίου, ως Νυμφίου, δεν έχει σχέση μόνο με το επιτελούμενο Έργο της Ενσάρκου Οικονομίας, αλλά και με τα έσχατα και με την κάθε ψυχή ξεχωριστά εκ των μελών της Εκκλησίας Του, καθώς ο Κύριος θα επανέλθει και θα κρίνει «ζώντας και νεκρούς», ως προς τον τρόπο που έζησαν την βιωτή τους. Θα κρίνει, εάν πορευθήκαμε εν μετανοία και συντασσόμενοι των εντολών Του ή εάν ακολουθήσαμε το θέλημα μας αντιτασσόμενοι σ’ Εκείνον. Θα κρίνει, εάν η ζωή μας ήταν γεμάτη ευσπλαχνία και έλεος, ομοιάζοντας  στις φρόνιμες Παρθένες της παραβολής, οι οποίες είχαν έλαιο και κράτησαν τις λαμπάδες τους αναμμένες και αξιώθηκαν να συναντήσουν τον Νυμφίο.

Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε προτρέποντας τους Πιστούς να εφαρμόζουν τις Ευαγγελικές εντολές, να είναι ελεήμονες και φιλεύσπλαχνοι, ώστε να συντηρήσουν την φλόγα της Πίστεως και να αξιωθούν Δεσποτικής χαράς και ευχήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου «Καλή Ανάσταση»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ