Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Κορινθίων

105

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Κορινθίων

Ο Δήμος Κορινθίων είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί στην Κόρινθο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως επίσης και τα Κούλουμα.
Τα Υπουργεία Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοιού στην χώρα μας προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης 27.02.20 στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Παρελήφθη με Αριθ.πρωτ. 13776 στις 18:28) η οποία λαμβάνοντας υπόψιν τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοιού και εξαιτίας του άμεσου κινδύνου για την δημόσια υγεία ,ακυρώνει το σύνολο των εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Με αίσθημα ευθύνης ως Δήμος προχωρούμε στην εφαρμογή της απόφασης ευχαριστώντας όλους όσους εργάστηκαν άοκνα τις ημέρες αυτές για την υλοποίηση της διεξαγωγής των εκδηλώσεων αλλά και όλους όσους θα συμμετείχαν σε αυτές. Η μουσική συναυλία με τους ONIRAMA αλλά και άλλες εκδηλώσεις θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερο χρόνο. Η υγεία των δημοτών και επισκεπτών είναι η μέγιστη προτεραιότητα για εμάς!

Παράλληλα καλούμε τους πολίτες διατηρώντας την ψυχραιμία τους να τηρούν τις οδηγίες προστασίας αναπνευστικής λοίμωξης από τον κορωνοιό που έχει δώσει στην δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας. (https://www.moh.gov.gr/…/6652-odhgies-prostasias-apo-anapne…)

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και την Διοίκηση του ΚΕ.Π.Α.Π, τους Αντιδημάρχους, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους εθελοντές, τους φορείς, τους Συλλόγους και τους καρναβαλιστές για την τεράστια προετοιμασία για τη διοργάνωση των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, όλο αυτό το διάστημα. Επίσης, δεσμεύομαι να προβώ στις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. ώστε να γίνουν οι εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν σε μεταγενέστερη ημερομηνία σε όλη τη χώρα. Μέχρι τη Δευτέρα το εορταστικό κλίμα θα επιδιώξουμε να διατηρηθεί με διατήρηση του διάκοσμου και χρήση των ηχητικών εγκαταστάσεων του δήμου.
Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση, με τις 2.000 συμμετοχές στο καρναβάλι και στις υψηλής ποιότητας προγραμματισμένες εκδηλώσεις, μας υποχρεώνουν να διατηρήσουμε το κλίμα που οι δημότες επιθυμούν.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Κορινθίων παραμένουν σε ετοιμότητα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο και τους αρμόδιους φορείς.
Υπενθυμίζουμε ότι έχουν έγκαιρα διανεμηθεί σε όλα τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια απολυμαντικά υλικά και πρέπει να χρησιμοποιούνται. Έχουμε ήδη παραγγείλει απολυμαντικά υλικά για χρήση στα ΚΑΠΗ, Δημοτικά κτίρια και βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα παραληφθούν σύντομα.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων
Βασίλειος Νανόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ