Αλήθεια ή προπαγάνδα ; ( Φωτογραφίες)

96

Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου CNNTURK αναρτήθηκαν φωτογραφίες από ημίγυμνους μετανάστες ή πρόσφυγες οι οποίοι όπως ισχυρίζεται ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός, αναγκάστηκαν βίαια να επιστρέψουν σε τουρκικό έδαφος αφού πρώτα οι ελληνικές αρχές, στρατός και αστυνομία τους έγδυσαν και τους χτύπησαν.

Η συγκεκριμένη είδηση αναρτήθηκε την Παρασκευή 6η Μαρτίου στις 13:12 μετά το μεσημέρι. Στο κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες διαβάζουμε όπως και στον τίτλο του άρθρου πώς δυνάμεις του ελληνικού στρατού και της αστυνομίας συλλαμβάνουν μετανάστες και πρόσφυγες, τους δέρνουν, τους ξεγυμνώνουν και τους στέλνουν πίσω στην Τουρκία. Ντόπιοι (Τούρκοι) χωρικοί σπεύδουν να τους βοηθήσουν.

Το άρθρο του CNN Turk
Το άρθρο του CNN Turk

Πρόκειται για ένα από τα δεκάδες δημοσιεύματα με φωτογραφικό υλικό και video που έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο . Τα δημοσιεύματα κατηγορούν την ελληνική πλευρά για βαρβαρότητες κατά των μεταναστών – προσφύγων.

Επισήμως οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες. Όμως ο πρώην Υπουργός Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος  Ευάγγελος Αποστολάκης από τηλεοπτική εκπομπή στην οποία συμμετείχε κατήγγειλε πώς Έλληνες πολίτες έχουν πάρει τα όπλα και συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες. « Αυτοί που δεν ανησυχούν  ζουν σε άλλη πραγματικότητα» είπε ο Ναύαρχος ο οποίος επισήμανε πώς αυτό το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και επικίνδυνο.

Για εμφάνιση παρακρατικών στον Έβρο αλλά και σε νησιά έκανε επίσημα λόγο και ο ΣΥΡΙΖΑ το μεσημέρι της Παρασκευή από τη Λέσβο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Στην υπόθεση παρενέβη και η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Liz Throssell η οποία δήλωσε: «Έχουμε λάβει μία σειρά από πληροφορίες και εκθέσεις από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Διερευνούμε την κατάσταση προκειμένου να έχουμε μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει. Πάντως από τις εκθέσεις προκύπτει πως διαπιστώθηκε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Επισημαίνουμε πώς στη βάση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες δεν υπάρχει νομική βάση για την άρνηση της Ελλάδας  παραχώρησης πολιτικού ασύλου».

Προφανώς η εκπρόσωπος αναφέρεται στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αναστείλει για ένα χρονικό διάστημα τις διαδικασίες αίτησης και παροχής πολιτικού ασύλου.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Turk

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ