Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικές εκλογές: Γέρνει η «πλάστιγγα» υπέρ Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές: Γέρνει η «πλάστιγγα» υπέρ Μπάιντεν

69

Στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν στρέφονται τα βλέμματα όλου του πλανήτη, καθώς είναι δύο από τις πολιτείες-κλειδιά, που θα κρίνουν τον νικητή των αμερικανικών εκλογών.

Στο Μίσιγκαν με μόλις 6% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί, ο Τζο Μπάιντεν όχι μόνο έκλεισε την ψαλίδα με τον  Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τον προσπέρασε, έχοντας (λίγο μετά τις 16:00-ώρα Ελλάδας) προβάδισμα 18.000 ψήφων. Σε ποσοστά, ο Δημοκρατικός υποψήφιος συγκεντρώνει 49,41%, ενώ ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων 49,05%.

Χαρακτηριστικό είναι και το γράφημα που κυκλοφόρησε νωρίτερα στα αμερικανικά Μέσα:

Θρίλερ είναι σε εξέλιξη και στην πολιτεία του Ουινσκόνσιν όπου φαίνεται να αρχίζει να παίρνει ένα «στιβαρό» προβάδισμα ο Τζο Μπάιντεν με πάνω από 20.000 ψήφους, με 5% των ψήφων να υπολείπεται να καταμετρηθεί.

 

Αν λοιπόν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών καταφέρει να διατηρήσει το μικρό προβάδισμα που διατηρεί στη Νεβάδα και «σφραγίσει» τη νίκη στο Ουισκόνσιν, θα του αρκεί μόλις μία νίκη σε Βόρεια Καρολίνα (15 εκλέκτορες), Τζόρτζια (16), Μίσιγκαν (16) και Πενσιλβάνια (20 εκλέκτορες), για να αναδειχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

Το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν αναμένεται να είναι γνωστό σύντομα καθώς, αν και η καταμέτρηση στο Ουισκόνσιν είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί σήμερα, η διαδικασία σε Νεβάδα, Μίσιγκαν, Τζόρτζια, Βόρεια Καρολίνα και Πενσιλβάνια αναμένεται να συνεχιστεί και τις επομενες ημέρες και, σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, έχει προς το παρόν σταματήσει.

 

Ξανά φαβορί ο Μπάιντεν για τις στοιχηματικές εταιρείες

Οι εταιρείες στοιχημάτων δίνουν ξανά ως φαβορί για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, αλλάζοντας άρδην την πρόβλεψή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας που έδειχνε ως επικρατέστερο τον Ρεπουμπλικανό απερχόμενο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα στοιχεία τριών από αυτές.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή σημειώθηκε έπειτα από πρόβλεψη για ανατροπή υπέρ του Μπάιντεν στο Ουισκόνσιν, με καταμετρημένο το 89% των ψήφων. Σύμφωνα με την Edison Research, ο Μπάιντεν συγκεντρώνει 49,3% των ψήφων, έναντι 49% που εξασφαλίζει ο Τραμπ.

Κατά την Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Μπάιντεν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ανέρχεται πλέον σε 58%, ενώ μία ώρα νωρίτερα αυτή ανερχόταν σε 29%. Σύμφωνα παράλληλα με την PredictIt, με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, η πιθανότητα να κερδίσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος ανέρχεται τώρα σε 63%.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Smarkets, η πιθανότητα να κερδίσει ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος ανέρχεται τώρα σε 41%, με το ποσοστό αυτό να έχει σημειώσει τεράστια πτώση από το 80% που ήταν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εταιρεία στοιχημάτων Betfair, οι πιθανότητες που έχει ο Δημοκρατικός πρώην αντιπρόεδρος να κερδίσει τις εκλογές ανέρχονται σε 60%.

Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Μπάιντεν είχαν μειωθεί σε λιγότερες από το ένα τρίτο κάποια στιγμή μέσα στη νύχτα, σύμφωνα με τα στοιχεία των γραφείων στοιχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ