Αμετανόητοι ΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι: Ο βομβαρδισμός της Γιουγκοσλαβίας ήταν απαραίτητος και θεμιτός!

117

Η ιστορία έχει δείξει ότι ο βομβαρδισμός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ήταν απαραίτητος και θεμιτός, δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

20 χρόνια μετά με τον πιο κυνικό τρόπο ο επικεφαλής της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ υποστήριξε ότι καλώς έγινε η διάλυση μιας ολόκληρης χώρας και η εξόντωση ανθρώπων.

Το επιχείρημα του ήταν πως ο βομβαρδισμός ήταν θεμιτός επειδή  έπρεπε να σταματήσει σταματήσει η βία και οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους! Σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση, ο Στόλτενμπεργκ τόνισε: «Ξέρω ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαράθεση στη Σερβία. Πολλοί έχουν οδυνηρές μνήμες της αεροπορικής επίθεσης του 1999. Είναι ακόμη πιο δύσκολο για εκείνους που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα. Κάθε απώλεια αθώων ζωών είναι τραγωδία. Και λυπούμαι βαθύτατα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ισχυρίστηκε αυτά που έλεγαν και τότε οι ΝΑΤΟϊκοί δολοφόνοι: «Αυτή η επίθεση δεν στρεφόταν κατά του σερβικού λαού». Ο απολογισμός δείχνει σε ποιον στρεφόταν η επέμβαση: Στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Είκοσι χρόνια μετά το ίδιο «επιχείρημα» για το έγκλημα: «Ο στόχος ήταν να προστατευθούν οι άμαχοι στην ευρύτερη περιοχή, έτσι ώστε να σταματήσει η δράση του καθεστώτος Μιλόσεβιτς, η διεθνής κοινότητα το είχε καταδικάσει». Ο στόχος ήταν συγκεκριμένος: Να αλλάξουν τον χάρτη των Βαλκανίων φτιάχνοντας προτεκτοράτα που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα τους (οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ από το in.gr και πηγές: RTS και echedoros-a.gr).

.imerodromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ