Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα αύξηση δημοτικών τελών στο δήμο Βέλου-Βόχας…καυτή πατάτα για τον Αννίβα

469
Η χτεσινή ματαίωση του δημοτικού συμβουλίου ελλείψει απαρτίας, σε μια συνεδρίαση στην οποία το κυρίως θέμα ήταν η αύξηση των δημοτικών τελών είναι μία εξέλιξη που πρέπει να μας προβληματίσει.
Επίσης θα πρέπει να προβληματίσει και το γεγονός πως, σύμφωνα με δημόσια δήλωση του Δημάρχου, έχει κατατεθεί προς ψήφιση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, διαφορετική πρόταση από αυτή της παράταξης του και της οικονομικής επιτροπής για το ίδιο ακριβώς ζήτημα.
Αυτό από μόνο του συνιστά βαθύτατη θεσμική κρίση η οποία πλήττει τον τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης που διοικεί τον δήμο.
Συνεπώς επιβάλλεται, είτε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να υποβάλλει την παραίτησή του με παράλληλη δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την δημοτική παράταξη την οποία υπηρετεί επί 12 συναπτά έτη, είτε ο δήμαρχος να ζητήσει την παραίτησή του.
Σε κάθε περίπτωση τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι προσωπικές στρατηγικές ούτε και το πολιτικό μέλλον του καθενός.
Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τις ζωές όλων μας, η πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου.
Η δική μας πρόταση, η οποία θα κατατεθεί εκ νέου στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνει και παρεμβάσεις που απαιτούνται τόσο για τη βελτίωση όσο και για τη διαφάνεια των οικονομικών και μπορεί να δώσει λύση χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των πολιτών.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ