Ανακοίνωση εργαζομένων στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου…το μέλλον μας κρέμεται σε μια κλωστή

549

Αγαπητοί συμπολίτες μας,

Μετά από 26 χρόνια λειτουργίας ως εργαζόμενοι του  Ευθύμειου Κέντρου με θλίψη θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την ανέλπιστα δυσάρεστη εξέλιξη του  Κέντρου.

Ως ανθρώπινο δυναμικό όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε την  εκάστοτε διοίκηση κάνοντας τα αδύνατα δυνατά και με  μοναδικό σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των  ατόμων ΑΜΕΑ είτε με εκ περιτροπής απασχόληση 5 συνεχόμενα έτη όταν το κέντρο είχε πάλι οικονομικές  δυσκολίες είτε μένοντας απλήρωτοι 7 συνεχόμενους μήνες. Η αδυναμία διαχείρισης του Κέντρου από την εκάστοτε  διοίκηση οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο με αποτέλεσμα να  ‘’κρέμεται από μια κλωστή’’ το μέλλον του Κέντρου, των  Ατόμων ΑΜΕΑ αλλά και οι θέσεις εργασίας μας.

Εμείς ως εργαζόμενοι του Κέντρου διαχωρίζουμε απόλυτα  την θέση μας τονίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια παρά τις  δυσμενείς συνθήκες και παρά τα όσα αρνητικά ακούγονται  για εμάς , ΣΤΟΧΟΣ μας ήταν και είναι η διαφύλαξη της  εργασίας μας όπως και η συνέχιση του λειτουργήματος μας  απέναντι στα Άτομα ΑμεΑ της τοπικής μας κοινωνίας.

Όμως πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι, είμαστε έρμαιο της  κάθε διοικούσας αρχής που όπως φαίνεται στόχος της δεν είναι η συνέχιση της λειτουργίας του Ευθύμειου Κέντρου και της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, γεγονός που  πέραν του ότι μας θλίβει ως εργαζόμενους, μας λυπεί και ως ανθρώπους της κορινθιακής κοινωνίας.

Μετά ταύτα, πρέπει να συμπράξουμε άπαντες ώστε να  συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους το Ευθύμειο  και η Στέγη και ζητάμε να γίνετε όλοι σας αρωγοί στην  φιλότιμη προσπάθειά μας για να μην στερηθούν οι  συμπολίτες μας τις υπηρεσίες που προσφέρουν τα ανωτέρω.

Οι εργαζόμενοι του Ευθύμειου Κέντρου και της ΣΥΔ.