#Ανασχηματισμός: Προετοιμάζοντας ο Τσίπρας τους δικούς του για συγκυβέρνηση με την Ν

95

 

Ο σημερινός ανασχηματισμός εμπεριέχει την πλήρη αποσυριζοποίηση της κυβέρνησης, καθώς και τα νέα πρόσωπα που  μπήκαν και δεν άνηκαν κάποτε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν ήταν στελέχη του πάλαι ποτέ αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ,  ή στελέχη του μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ, απλά κολλητοί του Τσίπρα, και αυτό δεν είναι τυχαίο.
Η αλλαγή κυβερνητικού σχήματος λίγους μήνες πριν τις εκλογές σίγουρα δεν αποσκοπεί στο “καλύτερο κυβερνητικό έργο”, αφού μέχρι να αναλάβουν οι νέοι υπουργοί, να καταλάβουν θα ετοιμάζονται για κάλπες.
Η μετακίνηση Σκουρλέτη στο κόμμα, του πιο κομματικού υπουργού συνηγορεί στην θέση ότι ο Τσίπρας προετοιμάζει το εκλογικό του κοινό για μελλοντικές κυβερνήσεις που θα συμμετάσχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι στελέχη του σε πολυκομματικές κυβερνήσεις.
Μάλιστα αν σκεφθεί κάποιος ότι στις μεθεπόμενες κάλπες δεν υπάρχει το μπόνους των 50 εδρών, με το όριο του 3% να περιορίζει σε 5-6 τα κόμματα εντός βουλής όπως έχουμε ξαναγράψει μιλάμε για “αναγκαστική” συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στις εκλογές αφού πρώτο και τρίτο κόμμα (ακόμα και αν το τρίτο έφτανε στο 10%) δεν φτάνουν τους 151 βουλευτές.
 
Για αυτό ο Κούλης που τόσο μισούν οι συριζαίοι πολύ πιθανό να γίνει για τους σημερινούς οπαδούς τους μορφώματος ένας “αξιόπιστος” κυβερνητικός εταίρος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ