Ανεπαύθη εν Κυρίω η μοναχή Παϊσία της Ι.Μ. Οσίου Παταπίου Λουτρακίου

109

Η Τοπική μας Εκκλησία προέπεμψε εχθές, την μακαριστή Μοναχή Παϊσία, Αδελφή της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Της Εξοδίου Ακολουθίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.

Πλήρης ημερών η εκδημήσασα ανάλωσε εκ νεότητος τον εαυτό της προς δόξαν Θεού ομού μετά της κατά σάρκαν αδελφής της Μοναχής Μακαρίας (Αικατερίνης Παπαργυρίου), Προεστώσης του Ι. Ησ. Αγ. Γερασίμου Περαχώρας. Επί 60 και πλέον συναπτά έτη αφιέρωσε τον εαυτόν της στην αδιάκοπη λατρεία του Θεού, δια της Μοναχικής καθιερώσεως της στην Ι. Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.

Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο άγιος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, αναφέρθηκε στην υποχρέωση των Μοναχών να έχουν μνήμη θανάτου, καθώς με αυτόν τον τρόπο παραμένουν πιστοί στο θέλημα του Θεού και στις υποσχέσεις, που έδωσαν κατά την ημέρα της Μοναχικής κουράς τους. Στην συνέχεια εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης ως και την αξιοθαύμαστη υπομονή της, καθότι υπήρξε 18 ολόκληρα έτη κατάκοιτη, χωρίς να γογγύσει ή να διαμαρτυρηθεί. Παράλληλα συνεχάρη την Ι. Αδελφότητα και τις Αδελφές, που διακονούσαν την αδελφή Παϊσία, για την αγάπη και την φροντίδα που της προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια της δοκιμασίας της.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ