Αντιδράσεις και από ΝΟΔΕ…!!! για τους διοικητές στα νοσοκομεία οι επιλογές δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ…

78

Αναταράξεις προκαλούν ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, οι κυβερνητικές αποφάσεις που αφορούν στους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Βασικό κριτήριο επιλογής των νέων διοικητών δεν ήταν το βιογραφικό τους (με βάση την «αριστεία» που διατείνεται η κυβέρνηση), αλλά το… κόμμα στο οποίο είναι μέλη ή το οποίο υποστηρίζουν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βιογραφικά στις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις, αλλά μόνο τα ονοματεπώνυμα των προσώπων που αναλαμβάνουν τις θέσεις ηγεσίας.

«Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε. 

»Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια.»

«Δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα», αναφέρει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως τα ονόματα «ήρθαν έτοιμα από το Μαξίμου και την Πειραιώς». Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, διορίζονται απόστρατοι αξιωματικοί, αποτυχημένοι πολιτευτές και κομματικά στελέχη, «στην πλειοψηφία τους χωρίς προσόντα, άσχετοι με το χώρο της υγείας και της δημόσιας διοίκησης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι η συρρίκνωση του ΕΣΥ, ενώ η κατεύθυνση του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας είναι ότι «βολεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ