Αντιδράσεις Σωματείων : Να αποσυρθεί τώρα το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

98

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Σωματείων, φορέων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο να μπει στο γύψο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Οι εργατικοί αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, προσθέτοντας πως το νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις θα μείνει στα χαρτιά.

Σε αγώνα για να μην «περάσει η προσπάθειά τους να περιορίσουν τη φωνή μας, το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά μας να παλεύουμε για τη ζωή και το μέλλον μας!», καλεί η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι εργαζόμενοι οργανωμένοι στα συνδικάτα τους με αποφασιστικότητα και μαχητικότητα είναι έτοιμοι να δώσουν απάντηση στο νέο νομοσχέδιο-έκτρωμα σημειώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής.

Το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο, επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης.

«Τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα, η απεργία, οι διαδηλώσεις και οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο γύψο!», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας.

«Ο περιορισμός των διαδηλώσεων έχει στόχο να φοβίσει τους εργαζόμενους, για να μη διεκδικούν, για να βάλουν ακόμα μια φορά πλάτη, ώστε να μην έχει “χασούρα” το κεφάλαιο», σημειώνει ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου.

«Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση επιδιώκει να ποινικοποιήσει διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις εργαζομένων», υπογραμμίζει το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας.

«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά! Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!», επισημαίνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου».

«Η φωνή των εργαζομένων δεν φιμώνεται», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

«Ας το πάρουν χαμπάρι: Η φωνή του λαού δεν φιμώνεται, όσα νομοσχέδια κι αν φέρουν!», σημειώνει το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης.

«Οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!», τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας.

«Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο», σημειώνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών καλεί τους εργαζόμενους να ματαιώσουν στην πράξη το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης, ενώ την καταδίκη του δηλώνει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Κλινικής Μηχανικής.

«Είναι ξεκάθαρο πια ότι αυτό που φοβούνται είναι η λαϊκή οργή, η οργανωμένη αντεπίθεση! Έτσι θωρακίζονται με νέα αντεργατικά μέτρα», επισημαίνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας.

«Είναι γελασμένη η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της αν νομίζουν πως θα φιμώσουν τη λαϊκή πάλη και τους αγώνες των εργαζομένων!», σημειώνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

«Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων», απαιτεί ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας.

«Θα ματαιώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να μας φιμώσει, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα», σημειώνει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

«Με αγώνες και διαδηλώσεις θα καταργήσουμε νομοσχέδια και νόμους που καταργούν διαδηλώσεις. Το νομοσχέδιο δεν θα περάσει. Το ποτάμι της Ιστορίας δεν θα σταματήσει», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων Δικηγόρων και η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Δικηγόρων.

Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στα συνδικάτα τους θα δώσουν την απάντησή τους στην προσπάθεια παρέμβασης στην συλλογική δράση την ποινικοποίηση των αγώνων την τρομοκρατία, η προσπάθεια για να επιβάλουν το δόγμα “νόμος και τάξη” δεν θα περάσει» σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Πρέβεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ