Απίστευτο: Εν άγνοια μας, θα σκανάρουν στα σούπερ μάρκετ και θα πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα!

88

Αυτό που διαβάζουμε σήμερα, πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα “Το Παρόν”, μας φαίνεται τόσο αδιανόητο που δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αποτελεί αληθινή είδηση. Ξεπερνάει κάθε φαντασία και δεν γνωρίζουμε να υπάρχει προηγούμενο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μας λέει δηλαδή το δημοσίευμα, ότι αν πάμε να προμηθευτούμε προϊόντα από ένα σούπερ μάρκετ, αυτόματα όλες οι κινήσεις μας θα σκανάρονται εν άγνοια μας και στην συνέχεια αυτό το προϊόν υποκλοπής με τα προσωπικά μας δεδομένα, θα πουλιέται για να “αξιοποιηθεί” ανάλογα.

Με κάθε επιφύλαξη για την βασιμότητα του δημοσιεύματος, το αναπαράγουμε:

Θα μας σκανάρουν στα σούπερ μάρκετ και θα πουλάνε τα προσωπικά μας δεδομένα, χωρίς καν την άδεια μας

Ποια επόμενη μέρα έχει προγραμματίσει για τον έλληνα καταναλωτή … ο Μεγάλος Αδελφός καλύτερα να μην το ξέρετε, γιατί ξεπερνάει σε οργάνωση και φακέλωμα στα πέτρινα χρόνια όποιου ήταν στο βουνό, με εκείνα τα κατάπτυστα “πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων”.

Η νέα … εφαρμογή είναι κυριολεκτικά όχι μόνο εξευτελιστική αλλά σε αντιμετωπίζει σαν αντικείμενο και από κει και πέρα σε … αξιοποιεί για να εκμεταλλευτεί τις προτιμήσεις που έχεις.

Συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο, ο καταναλωτής που θα μπαίνει σε μια λιανοεμπορική αλυσίδα στην Ελλάδα θα … σκαναρεται!

Και αυτόματα η αλυσίδα θα έχει στην διάθεση της όλα τα στοιχεία για το φύλο, την ηλικιακή ομάδα, τον σωματότυπό σου, και μάλιστα χωρίς την άδεια του καταναλωτή, ο οποίος επιπλέον, για την διαδικασία αυτή δεν ενημερώνεται και ούτε την παίρνει χαμπάρι,

Και τούτο γιατί ο πελάτης δεν θα περνάει από κάποια ειδική αψίδα ασφαλείας.

Β.Κ: Ο τίτλος αναφέρει ότι τα προσωπικά μας δεδομένα που θα προκύπτουν σε συνέχεια θα πουλιούνται, απ’ τους υπεύθυνου; του σούπερ μάρκετ, προφανώς σε εταιρείες για να εκμεταλλευτούν τις προτιμήσεις μας.
Δεν διαθέτουμε το ρεπορτάζ που υπάρχει στο εσωτερικό της εφημερίδας.
Αναπαράγουμε μόνο το δημοσίευμα που υπάρχει στην πρώτη σελίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ