Απαγόρευση κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός: Από τις 6 το πρωί

76

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό απεύθυνο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον κορονοϊό.

Απαγόρευση άσκοπης κυκλοφορίας από αύριο – 150 ευρώ πρόστιμο στους παραβάτες

 

Την απόφαση της κυβέρνησης να τεθεί σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης “Από τις έξι το πρωί της Δευτέρας αποφασίζεται η άσκοπη κυκλοφορία” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Το πρόστιμο για κάθε παράβαση είναι 150 ευρώ

“Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23ης Μαρτίου, από αύριο δηλαδή, να ισχύσει  απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Είναι, ίσως, το τελευταίο βήμα μιας οργανωμένης Δημοκρατικής Πολιτείας. Που, όμως, πρέπει να γίνει εγκαίρως, για να μην γίνει μάταιο. Γιατί ο χρόνος δεν μετριέται, πλέον, σε μέρες, αλλά με ώρες. Και απαιτούνται τολμηρές και γρήγορες πρωτοβουλίες.

Το Κράτος οφείλει κατά το Σύνταγμα να «μεριμνά για την Υγεία των Πολιτών» και να παρεμβαίνει όταν η άσκηση της ατομικής ελευθερίας υπερβαίνει τον συνταγματικό της σκοπό και απειλεί την κοινωνία.

Και όταν η ευθύνη του ενός αποδεικνύεται ελλειμματική, τότε θα πρέπει να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον. Στο όνομα του συλλογικού καλού, λοιπόν, προχωρώ στη σημερινή απόφαση: Για να προστατέψω την Υγεία μας και όλα όσα πετύχαμε μέχρι τώρα σε αυτό τον τομέα. Έχω ήδη ενημερώσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των κομμάτων για την απόφασή μου”.

Ήδη υπάρχει σχέδιο για στρατό, αστυνομία και πυροσβεστική που θα επιχειρούν ώστε να εφαρμοστεί στο ακέραιο η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα νέα επιστημονικά δεδομένα και έλαβε αποφάσεις για τη λήψη νέων μέτρων.

Αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, στις 19:00, αναμένεται να γίνει η εξειδίκευση των νέων μέτρων κατά τη διάρκεια ανακοινώσεων στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.
Στους 15 οι νεκροί – 94 νέα κρούσματα

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως οι νεκροί στην Ελλάδα από τον νέο κορωνοϊό ανέρχονται στους 15 καθώς κατέληξαν δύο ακόμη άτομα.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, οι 14 από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Οι 12 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που κατέληξαν ήταν τα 77 έτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιβεβαιώθηκαν 94 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 624.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ το 55,7% των κρουσμάτων είναι άνδρες.

Ακόμη, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 34 είναι διασωληνωμένοι. Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ