Απογραφή 2021 – Παραιτήθηκαν οι 500 από τους 700 απογραφείς στην Πάτρα – Τι συμβαίνει;

966

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, στην οποία οι ακραίες συμπεριφορές των πολιτών προς τους απογραφείς οδήγησαν σε παραίτηση τα 500 άτομα από τα 700 που είχαν προσληφθεί για την εν λόγω διαδικασία.

Η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στην διαδικασία της Απογραφής, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τα όρια της λογικής, τουλάχιστον σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η Πάτρα, στην οποία οι ακραίες συμπεριφορές των πολιτών προς τους απογραφείς οδήγησαν σε παραίτηση τα 500 άτομα από τα 700 που είχαν προσληφθεί για την εν λόγω διαδικασία.

«Αρνούνται ακόμα και να τους ακούσουν»

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες. Ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κατηγορία των ‘αρνητών’, οι οποίοι δημιουργούν το πρόβλημα στην διενέργεια της απογραφής… Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα πριν προλάβει να τους πει οτιδήποτε. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο διευθυντής της τοπικής στατιστικής υπηρεσίας Νίκος Μουρτζούχος.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την συχνότατη διανομή εντύπων και περνούν τους απογραφείς για πωλητές ή διανομείς εντύπων».

«Βλέπουμε πολύ κόσμο δύσπιστο, να μην ανοίγει τις πόρτες. Αρνούνται να βγουν στο μπαλκόνι, όχι μόνο να ανοίξουν τις πόρτες. Και το έργο μας γίνεται πολύ δύσκολο. Παραιτούνται συνεχώς απογραφείς και είναι δύσκολο να αντικατασταθούν» σημείωσε από την πλευρά του ο Αλέξανδρος, ένας από τους απογραφείς που έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος με τέτοιες συμπεριφορές.