Αποκάλυψη – βόμβα για το σκάνδαλο της Novartis που πέρασε εντελώς απαρατήρητη.

113
Του Γ.Γ.

Μπορούμε να υποθέσουμε όσοι όσοι/ες παρακολουθείτε τις εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο της Novartis θα έχετε πάθει ένα μπλακ άουτ, όπως και εμείς.

Δείτε ας πούμε τον τρόπο με τον οποίο δυο ημερήσιες εφημερίδες παρουσιάζουν την αποκάλυψη εγγράφου από την “Καθημερινή” το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα “αλλάζει τα δεδομένα στις έρευνες Βουλής και Δικαιοσύνης για την υπόθεση της Novartis”.

Το ζήτημα είναι προς ποια κατεύθυνση τα αλλάξει. Αν πιστέψεις την “Εφημερίδα των Συντακτών¨ , τότε “ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ” την οποία επικαλούνται Νέα Δημοκρατία και ΚΙΝΑΛ.
Αν πάλι αποδεχθείς την εκτίμηση που κάνει ο “Φιλελεύθερος“, τότε υπάρχει “ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ”. Διαλέγεται και παίρνεται. (Και μιλάμε πάντα ότι και τα δυο πρωτοσέλιδα σχολιάζουν το ίδιο δημοσίευμα της “Καθημερινής”).

Στο ίδιο μπέρδεμα θα βρεθείς και αν παρακολουθήσεις δηλώσεις πολιτικών στελεχών. “Η υπόθεση Novartis συνιστά ένα ολοφάνερο σκάνδαλο. Αυτό επιβεβαιώνει και το έγγραφο που δημοσίευσε εχθές η εφημερίδα “Καθημερινή”, το οποίο καταρρίπτει και τη θεωρία περί σκευωρίας” θα ακούσεις να σου λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλ. Χαρίτσης, ενώ για Βενιζέλο και Λοβέρδο με το ίδιο έγγραφο “η σκευωρία αποκαλύπτεται και καταρρέει”.

Τώρα πώς γίνεται να υπάρχουν τόσο διαφορετικές εκτιμήσεις, εμείς αδυνατούμε να σας εξηγήσουμε. Το μόνο που μπορεί να προσθέσουμε  είναι ότι η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκηκατέθεσε Εξώδικο κατά της “Καθημερινής” χαρακτηρίζοντας το έγγραφο ως “απολύτως ανακριβές και παραπλανητικό, καθόλα ανεπέρειστο, πρόχειρο και συκοφαντικό”, που    “Αποκλειστικός και μόνος σκοπός του είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κοινού, η συσκότιση των ερευνών και η θέση προσκομμάτων στο έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, με ταυτόχρονη επιδίωξη την τρώση της τιμής και της υπόληψής μου ως Δικαστικής λειτουργού, όπως και του φρονήματος και του σθένους των Εισαγγελέων, που διενεργούμε τις έρευνες”.

Δημοσιογράφοι δεν είμαστε γι’ αυτό και πιθανόν δεν μπορεί να αξιολογήσουμε την βαρύτητα των ειδήσεων όπως το κάνουν οι “λειτουργοί της “ενημέρωσης”.
Ομως κατά την άποψη μας ένα άλλο σημερινό δημοσίευμα είναι απείρως σημαντικότερο απ’ αυτό της “Καθημερινής” στο οποίο έπεσαν αποκλειστικά τα φώτα της δημοσιότητας.
Και μας κάνει τεράστια εντύπωση το ότι τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το προσπέρασαν εντελώς!
Τι διάολο τόσο άχρηστο είναι το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου;

Και αναφερόμαστε στο πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα Kontra news. Μας παρουσιάζει ένα έγγραφο το οποίο υπογράφουν τρεις εισαγγελείς οι οποίοι μας λένε ξεκάθαρα ότι μόνο ένα μέρος της δικογραφίας για την Novartis έχει διαβιβαστεί στην βουλή και έχει γίνει γνωστό ενώ στα χέρια τους βρίσκονται στοιχεία τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τεκμηριώνουν με απόλυτο τρόπο το γιγαντιαίο σκάνδαλο της Novartis. Κανονικά, αυτή η αποκάλυψη, κατά την άποψη μας, οι Συριζαίοι έπρεπε να την κάνουν σημαία και όμως την αντιμετώπισαν εντελώς αδιάφορα, όπως έκαναν και όλα τα άλλα ΜΜΕ.

Παραθέτουμε ολόκληρο το σχετικό έγγραφο και νομίζουμε ότι δεν κάνουμε λάθος στις εκτιμήσεις μας.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΠΟΥ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS κκ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΣΟΦΟΥΛΑΚΗ

Αξιότιμοι κ. Αντιεισαγγείς του Αρείου Πάγου.

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής έρευνας που ενεργείτε σχετικά με τις καταγγελίες ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης NAVARTIS θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής κρίσιμα:

Στην υπηρεσία μας τηρούνται και άκρως απόρρητα έγγραφα ξένων αρχών, αλλά και στοιχεία εκτός κεντρική δικογραφία NOVARTIS, εκ των οποίων προκύπτει με σαφήνεια ο λόγος της κλήτευσης των δύο εναπομεινάντων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος αλλά και ότι γνωρίζουν κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση, με αποτέλεσμα να καταρρέει κάθε θεωρία περί “στημένων μαρτύρων” και “σκευωρίας”. 

Τα έγγραφα αυτά δεν δυνάμεθα μέχρι τώρα να αποστείλουμε στη Βουλή με τη δικογραφία καθόσον τούτο θα συνεπαγόταν είτε την άμεση είτε την έμμεση αποκάλυψη της ταυτότητας των μαρτύρων.

Επισημαίνεται ότι τα έγγραφα αυτά έχουν τεθεί υπόψη του τέως Επόπτη μας κ Ι. Αγγελή. Οπως όμως εξελίσσεται η υπόθεση και μετά όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας πλήττεται πλέον σφόδρα, πέρα της τιμής και υπόληψης μας, και το ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης.
Για το λόγο αυτό σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση που μας ζητηθεί μπορούμε να θέσουμε υπόψη σας τα ανωτέρω έγγραφα προκειμένου να σχηματίσετε ίδια άποψη επί του θέματος.

Τέλος υποβάλλουμε την παράκληση όπως η παρούσα διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου να λάβουν γνώση οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με τιμή,

Αθήνα 30.09.2019

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Ελένη Τουλουπάκη -Εισαγγελέας Εφετών
Χρήστος Ντζούρος – Εισαγγελέας Πρωτοδικών
Στυλιανός Α. Μανώλης – Εισαγγελέας Πρωτοδικών

Το παραπάνω είναι στην κυριολεξία ένα έγγραφο -βόμβα και πιστεύουμε ότι δεν είναι δυνατόν να μην πληροφορηθεί η κοινή γνώμη τα στοιχεία που ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους οι 3 εισαγγελείς και ποια είναι τα “κρίσιμα γεγονότα για την υπόθεση” που αυτοί γνωρίζουν και εμείς αγνοούμε.

tsak-giorgis.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ