Αποκάλυψη: «Διέρρευσε» η επιστολή Ερντογάν στην ΕΕ -Η λίστα των παράλογων απαιτήσεων του «σουλτάνου»

103

Προκλητικος, αμετανόητος και… κουβέντα για τις επιθετικές ενέργειες κατά της Ελλάδας και της Κύπρου

Επιστολή προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., πλην της Ελλάδος και της Κύπρου- έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρεμβαίνοντας στις συζητήσεις εντός της Ένωσης για τα ευρωτουρκικά.

Η επιστολή έκτασης τριών σελίδων, την οποία κατέχει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», διαβιβάσθηκε από τον Ερντογάν την παραμονή του αναβληθέντος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της 24ης Σεπτεμβρίου.

Η Άγκυρα επιχειρεί διά της επιστολής, που είναι προσεκτικά διατυπωμένη, να κατατεθεί η δική της προσέγγιση όταν θα συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο είναι, όμως, σαφές πως απουσιάζει η πραγματικότητα, που είναι η επιθετική συμπεριφορά της κατοχικής δύναμης σε βάρος της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ο Ερντογάν αναπτύσσει το γνωστό αφήγημα του για την Ανατολική Μεσόγειο, επιτίθεται κατά της Αθήνας και της Λευκωσίας, τις οποίες θεωρεί ως υπεύθυνες για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Την ίδια ώρα, παρουσιάζεται έτοιμος για διάλογο με την Ελλάδα, όχι όμως με την «εκλιπούσα», όπως τη χαρακτηρίζει, Κυπριακή Δημοκρατία ενώ θέτει δύο στόχους:

 

Η συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ