Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Αποκεφαλισμός στο Παρίσι: Οι μαθητές πήραν €300 για να “προδώσουν” τον καθηγητή...

Αποκεφαλισμός στο Παρίσι: Οι μαθητές πήραν €300 για να “προδώσουν” τον καθηγητή τους

133

Πέντε μαθητές βρίσκονται υπό κράτηση, εφόσον παραδέχτηκαν στις αρχές ότι πληρώθηκαν περισσότερα από €300 από τον 18χρονο Τσετσένο τρομοκράτη, προκειμένου να του υποδείξουν ποιος είναι ο καθηγητής.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση που έχει συγκλονίσει την Γαλλία και αφορά τον αποκεφαλισμό ενός καθηγητή, επειδή έδειξε σκίτσο του Προφήτη Μωάμεθ, έρχονται στην επιφάνεια επιπλέον στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο 18χρονος Τσετσενικής καταγωγής τρομοκράτης.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης είχε ανταλλάξει μηνύματα μέσω WhatsApp πριν από την επίθεση με έναν εξοργισμένο γονέα που ζητούσε την απόλυση του δασκάλου. Στην συνέχεια, δεν δίστασε να προσεγγίσει μαθητές και να τους πληρώσει περισσότερα από €300 προκειμένου να του δώσουν πληροφορίες για τον καθηγητή.

Πέντε παιδιά τέθηκαν υπό κράτηση, αφότου παραδέχθηκαν ότι πληρώθηκαν από τον ισλαμιστή τρομοκράτη για να ταυτοποιήσουν τον δάσκαλό τους, ώστε να μπορούσε να τον σκοτώσει.

Ο Αντζάροφ, 18χρονος Ρώσος πρόσφυγας Τσετσενικής καταγωγής, θεωρείται ότι ζήτησε από τους μαθητές να ταυτοποιήσουν τον Σαμιουέλ Πατί. Είπαν ότι ο Αντζάροφ τους εξήγησε ότι ήθελε μια συγγνώμη από τον κ. Πατί, 47 ετών, για τη χρήση σκίτσων του Μωάμεθ κατά την διάρκεια του μαθήματός του και ότι γι΄ αυτό τον έψαχνε.

Σύμφωνα με τους The Times, οι μαθητές είπαν ότι δεν είχαν ιδέα πως ο Αμπντουλάχ Αντζάροφ σχεδίαζε δολοφονία. Η μαρτυρία τους θεωρείται από τους ερευνητές ως κρίσιμη για την κατανόηση του πώς ο Αντζάροφ ήρθε να αποκεφαλίσει τον κ. Πατί έξω από το γυμνάσιο Bois d’Aulne στο Conflans-Sainte-Honorine. Με άλλα λόγια, μπορεί να έχουν βοηθήσει τον δολοφόνο να εντοπίσει τον δάσκαλό τους με αντάλλαγμα χρήματα.

Η δολοφονία οδήγησε σε νέα καταστολή του εξτρεμισμού στη Γαλλία, όπου υπάρχει η πρόθεση να κλείσουν δύο ισλαμικές οργανώσεις και ένα τζαμί του Παρισιού.

Ένας ιμάμης ζήτησε συγγνώμη σήμερα επειδή το τζαμί του μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με την Πατί και το σχολείο του στο Facebook μετά από μια εκστρατεία ενός εξοργισμένου μουσουλμάνου πατέρα.

Ενώ η ISIS δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του Πατί, έχει προηγουμένως παροτρύνει τους ανθρώπους να μιμηθούν την επίθεση Τσάρλι Χέμπντο στο Παρίσι, η οποία επίσης θεωρήθηκε εκδίκηση για βλασφημία εναντίον του Μωάμεθ.

  News247.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ