Αποστολή εξετελέσθη. Η Ελλάδα πεθαίνει

68
Ενόψει της 20ής Αυγούστου και της θρυλούμενης εξόδου από τα μνημόνια, να σου και οι θριαμβολογίες για τη μείωση της ανεργίας κάτω από το 20%. Έστω κι αν η ανεργία, έχοντας φτάσει στο αποκορύφωμά της το 2013, έπεφτε σταθερά από τότε, πριν αναλάβει ο Τσίπρας την… καταπολέμησή της.
Από τότε είχαν αρχίσει να αποδίδουν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι προσλήψεις για 4ωρα που στην πράξη γίνονταν 6ωρα και 8ωρα, για 10ωρα εξαήμερα ανά βδομάδα με μισθούς των 300 ευρώ, που δημιούργησαν… θέσεις εργασίας. Και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δημιουργήθηκαν κι άλλες στα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα.
Πάνω απ’ όλα, ήταν η μετανάστευση 750.000 Ελλήνων και Ελληνίδων, νέων στην τεράστια πλειονότητά τους, που αποσυμφόρησε την αγορά εργασίας. Έτσι ώστε οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού και της ανεκδιήγητης υπουργού του, Έφης Αχτσιόγλου, για μείωση της ανεργίας, να ακούγονται έως και υβριστικές για τον κόσμο αυτόν.
Και να που έρχεται και το Spiegel για να γειώσει, αν όχι αυτούς τους ίδιους, τουλάχιστον τους λίγους εκείνους παίρνουν τα λόγια του Τσίπρα και των παρατρεχάμενών του κατά γράμμα και ελπίζουν πως πράγματι ανοίγει ο δρόμος για καλύτερες μέρες.
«Πρέπει να σταματήσει η μετανάστευση των νέων, οι μετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν και οι συνθήκες ζωής να σταθεροποιηθούν ώστε οι οικογένειες να θέλουν και πάλι να αποκτήσουν παιδιά. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί χωρίς σταθερή οικονομική ανάπτυξη, αλλά κάτι τέτοιο δεν διαφαίνεται», διαπιστώνει σε σημαντικό άρθρο του για την Ελλάδα το γερμανικό περιοδικό. Για να υπενθυμίσει ότι μια χώρα υπερχρεωμένη, που καλείται να πληρώνει μέχρι το 2060, αποκλείεται να το κάνει. Καθώς δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη σε συνθήκες πληθυσμιακής αφαίμαξης που προκαλεί η ανεργία και με τις εργασιακές σχέσεις απορρυθμισμένες.
Ο τίτλος του άρθρου είναι χαρακτηριστικός: “Αποστολή εξετελέσθη. Η Ελλάδα πεθαίνει”.
iskra.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ