Αποτράπηκε τραγωδία με μετανάστες στα σύνορα παρόμοια με αυτή του Έσεξ-βίντεο

145

Εντοπίστηκαν 41 μη νόμιμοι μετανάστες σε φορτηγό-ψυγείο, πολλοί εκ των οποίων με αναπνευστικά προβλήματα και κάποιοι με υποθερμία

Τραγωδία παρόμοια με αυτή που σημειώθηκε στο Έσεξ της Αγγλίας, όπου βρέθηκαν 39 πτώματα μεταναστών σε φορτηγό-ψυγείο, αποτράπηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Ξάνθη.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης εντόπισαν στο ύψος των διοδίων Ιάσμου στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής–Ξάνθης Ι.Χ. φορτηγό-ψυγείο προερχόμενο από την Τουρκία. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, ότι το πίσω μέρος του φορτηγού είχε «καθίσει» και έκαναν σήμα στον 40χρονο αλλοδαπό οδηγό να σταματήσει.

Ανοίγοντας το αεροστεγώς κλεισμένο και κλειδωμένο εξωτερικά με λουκέτα ψυγείο του οχήματος, οι αστυνομικοί αντίκρισαν μέσα σε αυτό 41 μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι εμφανώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα. Μολονότι το σύστημα ψύξης του ψυγείου ήταν κλειστό, κάποιοι εκ των μεταναστών υπέφεραν και από υποθερμία, όπως διαπίστωσε και ο γιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο οποίος εξέτασε οκτώ εξ αυτών.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του Alpha, αν το φορτηγό συνέχιζε την πορεία του για άλλες 3 ώρες μέχρι την Θεσσαλονίκη, όπου ήταν ο προορισμός του, ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών να είχαν καταλήξει. Ο 40χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος μάλιστα στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης και ο οποίος φέρεται να πήρε 2.500 δολάρια από κάθε έναν από τους μετανάστες, προκειμένου να τους μεταφέρει από την Τουρκία στην Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

 πηγή-.news.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ