ΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΒΕΛΟΥ

453
ΑΠΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ – ΒΕΛΟΥ
Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θέσαμε το θέμα της μη γνωμοδότησης του Δημοτικού Συμβουλίου επί υλοποίησης έργων που εκτελούν στο Δήμο άλλοι φορείς. Ακούμε την Περιφερειακή Αρχή να λέει ότι θα παραλάβει τη προμελέτη της καταργημένης σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Βέλο 18 χιλιομέτρων περίπου. Φυσικά μιλάμε για ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ. Για αίτημα στο Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδότησης του έργου. Στη συνέχεια ολοκλήρωσης της οριστικής μελέτης και ακολούθως δημοπράτησης και ολοκλήρωσης του έργου. Δηλαδή για πιθανή έναρξη του έργου τουλάχιστον μετά από 3 χρόνια και βλέπουμε.
Τονίσαμε στο Δήμαρχο αν έχουμε ενημερωθεί ως Δήμος. Πάντως σαν Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία των περιπτώσεων. Τι πρόκειται να γίνει με αυτό το έργο;
Θα γίνει ένας χώρος πρασίνου;
Θα είναι τραμ;
Θα είναι ποδηλατόδρομος;
Θα είναι λεωφόρος αυτοκινήτων;
Τι θα είναι;
Κανένας δεν γνωρίζει. Δεν μας έχει τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως κυρίαρχο όργανο, έστω και με τις κουτσουρεμένες αρμοδιότητες που μας απέμειναν μετά την αντιδημοκρατική αφαίρεσή τους από την Κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι επίσημα δεν έχει καμία ενημέρωση από την Περιφέρεια. Ανεπίσημα έχει λάβει γνώση κάποιων στοιχείων της μελέτης.
Τονίσαμε ότι παρόμοιο θέμα έχουμε και με τη μελέτη της ΝΕΟΑΚ που διασχίζει την πόλη από την περιοχή του Δέλτα μέχρι το νεκροταφείο. Στο Συνοικισμό, την Αγία Άννα , τη Νεάπολη και την Καλλιθέα. Δεν λάβαμε ποτέ γνώση αυτής της μελέτης. Προτείναμε εκ των υστέρων κάποιους κόμβους οι οποίοι δεν έγιναν αποδεκτοί από την Περιφέρεια.
Είναι αδιανόητο να γίνονται έργα στο Δήμο μας και να μην λαμβάνει γνώση το Δημοτικό Συμβούλιο για να εκφράσει τις απόψεις του. Θα πρέπει να έχει άποψη και το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος και να τις λαμβάνουν υπόψη οι υπερκείμενες Αρχές, είτε είναι Περιφέρεια, είτε Κράτος, είτε διάφοροι άλλοι φορείς. Αρκεί ο Δήμαρχος να το απαιτήσεις και να το διαμηνύσει.