Απόσυρση και ανάκληση «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου

130

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό για την απόσυρση και ανάκληση του προϊόντος LEAGOO S8, με βάση τον έλεγχο που διενήργησε ο γαλλικός Εθνικός Οργανισμός Συχνοτήτων (ANFR) στο πλαίσιο εποπτείας της αγοράς ραδιοεξοπλισμού.

Το εν λόγω κινητό τηλέφωνο το οποίο διατίθεται στην αγορά από την εταιρεία LEAGOO Intelligence Co., Ltd., μετά από μετρήσεις διαπιστευμένου εργαστηρίου για λογαριασμό της γαλλικής Αρχής, βρέθηκε ότι δεν συμμορφώνεται με την απαίτηση άρθρου της ενωσιακής διαδικασίας προστασίας και διασφάλισης της υγείας και ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, οι μετρήσεις της ANFR αποκάλυψαν τιμές που υπερβαίνουν το εγκεκριμένο ρυθμιστικό όριο του Ρυθμού Ειδικής Απορρόφησης (SAR) κορμού των 2W/kg, καθώς το SAR του τηλεφώνου LEAGOO S8 έχει μετρηθεί στα 2,39 W/Kg.

Η ΕΕΤΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να επικοινωνήσουν με τον προμηθευτή τους για να μάθουν τους όρους επιστροφής του.

► SAR – Specific absorption rate: Αποτελεί μέγεθος που εκφράζει τον ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ