Απόφαση έκτρωμα για τη Γ΄ Εθνική

87

Εκνευρισμό και οργή προκάλεσε η γνωστοποίηση της επιτροπής διοργανώσεων για την επανεκκίνηση του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. 

Επανεκκίνηση ναι, αλλά με δικαιοσύνη και σεβασμό στην προσπάθεια των συλλόγων και των ανθρώπων που τόσους μήνες περίμεναν να ξαναβρεθούν στα γήπεδα.

Μια απόφαση έκτρωμα και άδικη, που σαφώς θα μπορούσε να ήταν πιο δίκαιη και να αφουγκράζεται τους προβληματισμούς παραγόντων, παικτών και προπονητών έτσι ώστε η επανεκκίνηση, ακόμη και σε τόσο δύσκολους καιρούς, να υπακούει τη λογική.

Ποιες προτάσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να υλοποιηθούν;

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Να συνεχιστεί το Πρωτάθλημα από εκεί που σταμάτησε βαθμολογικά, να διεξαχθούν όλες οι αγωνιστικές με όσες ομάδες επιθυμούν να συμμετάσχουν. Επίσης, οι ομάδες που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα να υποβιβάζονται στην χαμηλότερη κατηγορία.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Οσες ομάδες επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή και να αγωνισθούν στο Πρωτάθλημα, οι αγωνιστικές να διεξαχθούν από την αρχή και να ακολουθηθεί αυτό που προβλέπει η προκήρυξη για τα play off . Να υποβιβαστούν μια – δύο ομάδες έτσι ώστε να δοθεί το ερέθισμα στις ομάδες και κατά συνέπεια να υπάρξει υγιές Πρωτάθλημα που θ συνοδεύεται και από τον απαραίτητο ανταγωνισμό.

Η ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μια άλλη πρόταση, η οποία θα μπορούσε να υιοθετηθεί είναι η εξής: Να δηλώσουν συμμετοχή μόνο οι ομάδες που θέλουν να διεκδικήσουν την άνοδο, δημιουργώντας ομίλους που θα τις βοηθήσουν να έχουν τον ελάχιστα δυνατό αριθμό μετακινήσεων, που θα βοηθήσει παράλληλα να ανασάνουν και οικονομικά.

Αυτό με τη σειρά του θα οδηγήσει σε ένα άκρως ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, χωρίς καμία ομάδα να υποβιβασθεί και ταυτόχρονα όσοι το επιδιώξουν να πάρουν το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη κατηγορία.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και οι αποφάσεις που οφείλουν να λειτουργήσουν με βάση τη λογική και όχι να μεγαλώσουν την αδικία.

πηγή-metrosport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ