Από που αντέγραψαν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ τα προγράμματά τους; (Πίνακες)

99

Συγκρίνοντας τα προγράμματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με τις αξιώσεις του ΣΕΒ, το αποτέλεσμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία! Σαν δυο καλοί μαθητές του κεφαλαίου, ανταγωνίζονται ποιος θα παραδώσει το καλύτερο γραπτό στον δάσκαλο

Ποιος αντιγράφει από ποιον; Αυτό το «παιχνιδάκι» παρακολουθήσαμε την περασμένη βδομάδα,μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο η ΝΔ είδε «αντιγραφές» από το δικό της πρόγραμμα.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το να υπερασπιστεί την αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε όλη την περασμένη τετραετία, ήταν κάτι μισόλογα ότι «δεν είναι ακριβώς έτσι» κι ότι πολλά απ’ όσα εξαγγέλλει η ΝΔ τα έχει ήδη νομοθετήσει ο ίδιος.

Αλέξης - ΚούληςΚι όχι μόνο αυτό, αλλά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στο δικό της πρόγραμμα υπάρχουν δεσμεύσεις προς τους επιχειρηματικούς ομίλους που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, απαντάει στην αντιλαϊκή πλειοδοσία της ΝΔ με «νουθεσίες» ότι οι παροχές στο κεφάλαιο πρέπει να κινούνται εντός «δημοσιονομικών ορίων» και να είναι «κοστολογημένες» όπως οι δικές του.

Εμείς, πάντως, δεν ασχοληθήκαμε με το ποιος αντέγραψε από ποιον.

 

 

 Ψάξαμε να βρούμε από πού «αντιγράφουν» και οι δύο τα προγράμματά τους και, χωρίς να κουραστούμε πολύ,καταλήξαμε στον ΣΕΒ!

Οι δικές του προτάσεις για επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και άλλα μέτρα στήριξης της «επιχειρηματικότητας» και των επενδύσεων φιγουράρουν στα προγράμματα των δύο κομμάτων, ακόμα και με τις ίδιες λέξεις.

Σαν δυο καλοί μαθητές του κεφαλαίου, ανταγωνίζονται ποιος θα παραδώσει τοκαλύτερο γραπτό στον δάσκαλο.

Κι όπως δείχνει ο πίνακας που δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», συγκρίνοντας τα προγράμματα των ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ με τις αξιώσεις του ΣΕΒ, το αποτέλεσμα ξεπερνάει κάθε προσδοκία…

rovespieros.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ