Από την πορεία του Πολυτεχνείου στη συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ

82

Στις 17 Νοεμβρίου ο «Ημεροδρόμος» είχε δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει όταν γίνει συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, γράφαμε:

«Επί δύο ημέρες η επικοινωνιακή ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε ότι για πρώτη φορά στα χρονικά πρώην πρωθυπουργός θα συμμετείχε σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Θυμίζουμε ότι η πορεία του Πολυτεχνείου τερματίζει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί. Κατά κάποιους σταμάτησε κάπου κοντά στη «Μεγάλη Βρετάνια», κατά άλλους στο ύψους του «King George»… Παρακαλούμε όσους ψάχνουν τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανησυχούν. Δεν μπερδεύτηκε στα στενά της Αθήνας, ούτε έχασε το δρόμο για την αμερικάνικη πρεσβεία. Αυτόν εξάλλου τον έμαθε καλά.

Ο «Ημεροδρόμος» σας ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα ότι ο Τσίπρας θα πάει στην αμερικάνικη πρεσβεία. Άλλη μέρα. Τον έχει καλέσει ο Πάιατ. Για drink… Για την ακριβή μέρα και ώρα θα σας ενημερώσουμε προσεχώς».

Η αλήθεια είναι ότι δεν καταγράφεται και δεν γνωρίζουμε αν έγινε στην πρεσβεία η συνάντηση. Εμείς, πάντως, τη δέσμευση μας την τηρήσαμε.  Δεν αμφιβάλουμε, άλλωστε, πως τέτοιες «απαραίτητες» κουβέντες χρειάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για έναν πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας κι ας είναι ο πρώτος που συμμετείχε για λίγα μέτρα στην πορεία του Πολυτεχνείου…

Για τη συνάντηση ενημέρωσαν και οι δύο με αναρτήσεις τους, περιγράφοντας τη θεματολογία που συζήτησαν.

Αλέξης Τσίπρας: «Συνάντησα σήμερα τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού EastMed και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή συμφωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης».

Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ εξέφρασε – μέσω twitter – τη χαρά του για τη συνάντηση και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ. Επίσης, συμπλήρωσε ότι συζήτησαν το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16, την ελληνοαμερικανική Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας και τις ευκαιρίες για περιφερειακή συνεργασία που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο.

Geoffrey Pyatt@USAmbPyatt

Glad to meet with @atsipras to discuss Syriza support for continuing upward trajectory of US-Greece relations, the F16 upgrade program, the update, opportunities for regional collaboration opened up by the Prespes Agreement, and the East Med.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Geoffrey Pyatt

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ