Από την προσκυνηματική επίσκεψη μας στους Αγίους Τόπους με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου-φωτό

102

Από την Ιερή Αποδημία της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου στους Αγίους Τόπους και την επίσκεψη μας, στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Μακαριότατο κ.κ Θεόφιλο τον Γ’.
Μεγάλη ευγνωμοσύνη οφείλουμε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ.κ Διονύσιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ.κ Αγάπιο για αυτή την προσκυνηματική θεωρία . Για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό το προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, στα μέρη που Γεννήθηκε , Μεγάλωσε , Έζησε, Βαπτίσθηκε Δίδαξε , Θαυματούργησε , Σταυρώθηκε, Ετάφη και Ανεστήθη ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την ζωή του .

Για τους Έλληνες όμως αποτελεί ύψιστη τιμή το γεγονός ότι όλα αυτά τα Άγια προσκυνήματα ανήκουν στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
Η φράση ότι οι Αγιοταφίτες Πατέρες «φυλάττουν Θερμοπύλες» ίσως να χαρακτηρίζεται επιεικής, αν γνωρίσει από κοντά όχι μόνο την προσφορά τους, αλλά και τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν μέσα σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό περιβάλλον.

Υποκλινόμαστε στον αγώνα τους και τους είμαστε αιωνίως ευγνώμονες . Νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα στην Αγιοταφική Αδελφότητα, το χωρίο από το κατά Μάρκον Ευαγγέλιο ( η 34 ) : « ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι»
γιατί γι’ αυτούς η αληθινή Αγάπη είναι Θυσία και Σταυρός .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως αξίζει και στον Πατέρα Δημήτριο Στεργιόπουλο ιερέα της Ι.Μητροπόλεως Κορίνθου της για την άριστη διοργάνωση όλης αυτής της προσκυνηματικής αποδημίας .

Γιώργος Πετρίτσηςfacebook.com 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ