Από το σεντούκι της γιαγιάς :Συκώτι μοσχαρίσιο στιφάδο

261

Σήμερα θυμήθηκα μια παραδοσιακή κρητική συνταγή που είχα καιρό να φτιάξω. Το στιφάδο με συκώτι. Τα εντόσθια είναι αγαπημένος μεζές  όλων των κρητικών και τα μαγειρεύουν με διάφορους τρόπους. Στα πλαίσια της αξιοποίησης και του τελευταίου κομματιού κρέατος από τα σφάγια , συνήθως βέβαια δικής τους ιδιοκτησίας στο παρελθόν, οι  συνταγές  για μεζεδάκια με εντόσθια είναι πολλές.

Και για τη σημερινή συνταγή, κατσικίσιο ή αρνίσιο συκώτι συνηθιζόταν. Εγώ το έφτιαξα με μοσχαρίσιο συκώτι γιατί κι εγώ δεν παίρνω συκώτι από μεγάλα σε ηλικία ζώα.Δεν ξέρω και αν πωλούνται πλέον. Αν εμπιστεύεστε τον χασάπη σας, μη φοβάστε το συκώτι. Έχει τόσα θρεπτικά συστατικά που σε πολλές περιπτώσεις (κυρίως αναιμίες), συστήνεται και από γιατρούς. Αρκεί το ζώο από το οποίο προέρχεται να είναι υγιές και να μην έχει «ποτιστεί» με αντιβιοτικά και ορμόνες…

H συνέχεια εδώ