Αριθμός σοκ στις ΗΠΑ- 4.491 νέοι θάνατοι…

88

Σοκάρουν τα νούμερα με τους νεκρούς από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ καθώς σημειώθηκε άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ, άνευ προηγουμένου.Το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, κατέγραψε επιπλέον 4.491 θανάτους, αριθμός διπλάσιος από το προηγούμενο- χθεσινό ρεκόρ.

Ο αριθμός ωστόσο δεν είναι αντικειμενικός ως προς το τελευταίο 24ωρο, καθώς οι 3.378 θάνατοι αφορούν περιστατικά που «πιθανότατα» συνδέονται με τον κορωνοϊό και απλά δεν εντάσσονταν στην σχετική λίστα θυμάτων της πανδημίας ως τώρα. Οι θάνατοι αυτοί έχουν καταγραφεί από την αρχή της εβδομάδας ως και την Μ. Πέμπτη, ενώ οι θάνατοι που καταγράφηκαν σήμερα στα νοσοκομεία από την ασθένεια, ανέρχονται σε 2.174.

Ετσι, με αυτό το… ερωτηματικό, το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών πλέον ξεπερνά τις 33.000, με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) να κάνουν την ίδια ώρα λόγο για συνολικά 31.071 επιβεβαιωμένους θανάτους. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και πάνω από 29.000 κρούσματα, αριθμός που επίσης είναι ανεβασμένος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Το σύνολο των κρουσμάτων φτάνει τις 677.000.
Αυτά, την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ παρουσίαζε το σχέδιο της κυβέρνησής του για να «ξαναπάρει μπρος η Αμερική» σε τρία στάδια, εκτιμώντας πως η χώρα «πέρασε» την κορυφή της καμπύλης εξάπλωσης του κορωνοϊού
Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ