Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο-Συνέντευξη απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο-φωτο

340
«ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ»
Σήμερα 2/11/2021, στις 11:00 το πρωί η δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, αποτελούμενη από τους υπεύθυνους φιλολόγους – καθηγητές, κύριο Γεώργιο Νικολάου, κυρία Ξακουστή Γαμβρούλη, κυρία Δήμητρα Μαχαίρα και από ένδεκα μαθητές επισκέφθηκε στην Κροκίδειο αίθουσα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορινθίων κ.κ. Διονύσιο για την πραγματοποίηση συνέντευξης που θα δημοσιευτεί στην ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ.
Παρών κατά την διεξαγωγή της όλης διαδικασίας ήταν ο Πρόεδρος του Αριστοτελείου, κύριος Γεώργιος Μανθόπουλος.
Τους υπεύθυνους καθηγητές εκπροσώπησε η κυρία Δήμητρα Μαχαίρα και τους μαθητές η Εβελίνα Παπαδημητρίου, μαθήτρια του Β2 Γυμνασίου, η οποία και διατύπωνε με άψογο τρόπο τις πολύ εύστοχες ερωτήσεις που είχε επεξεργαστεί όλη η συντακτική ομάδα. Η συνάντηση διήρκησε 1 ώρα και 20 λεπτά.
Από την πλευρά της Μητρόπολης Κορίνθου η υποδοχή και η φιλοξενία ήταν άψογη.
Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε με ενθουσιασμό την Δημοσιογραφική ομάδα, απάντησε αναλυτικά και με επιχειρήματα σε όλα τα ερωτήματα, είπε διδάγματα ζωής στα παιδιά, ανέφερε παραδείγματα και διηγήθηκε προσωπικές εμπειρίες που πλαισίωσαν τα νοήματα και τις απόψεις του. Στην ερώτηση «Πώς θα ορίζατε την ευτυχία» απάντησε ότι ο άνθρωπος μπορεί να την κατακτήσει με ΕΛΠΙΔΑ, ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ προς τον συνάνθρωπο και τον Θεό. Απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ, ΘΕΤΙΚΙΣΤΗΣ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΕΟΡΟΚΗΡΥΚΑΣ.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο για την πραγματοποίηση της συνέντευξης, αλλά κυρίως γιατί δίδαξε πώς ένας αληθινά πνευματικός ταγός μπορεί με την απλότητά του και τον ξεκάθαρο λόγο του να εκλαϊκεύσει και να καταστήσει κατανοητά ακόμη και τα πιο δύσκολα νοήματα.