Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο”Η ανακύκλωση για εμάς αποτελεί φιλοσοφία ζωής”φωτο

649
«ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ»
~ Εκπαιδευτικός Θεσμός μας η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης και εμφύσησης στον Σεβασμό του Περιβάλλοντος.
~ Μια συντονισμένη δραστηριότητα, εμπνευσμένη από τον οργανισμό WWF Greece έλαβε χώρα την Τρίτη, 15 Μαρτίου, από τους μαθητές του Ομίλου Περιβάλλοντος.
~ Μετά την ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά θέματα που μας αφορούν, οι μαθητές επισκέφθηκαν παραλία της περιοχής, βίωσαν τη χαρά της ενεργούς συμμετοχής και της αυθεντικής εμπειρίας και προέβησαν στον καθαρισμό της.
✍︎︎ Παραθέτουμε κείμενο της Δράσης:
📌 Οι παραλίες μας αποτελούν πολύτιμους χώρους αναψυχής όπου πραγματοποιούμε πολλές δραστηριότητες, όπως περπάτημα, παιχνίδια, κολύμβηση, καθώς και αλιεία. Όλοι συμφωνούμε για τη σημαντικότητά τους, λίγοι όμως τις φροντίζουμε. Κάνοντας μια απλή βόλτα στην παραλία θα διαπιστώσουμε πως ο άνθρωπος έχει αφήσει το αποτύπωμά του, πετώντας απορρίμματα στην παραλία, τα οποία όχι μόνο καταστρέφουν την αισθητική του περιβάλλοντος, αλλά σταδιακά εισέρχονται στα θαλάσσια οικοσυστήματα διαταράσσοντας την ισορροπία τους.
📌 Γι’ αυτό και η ομάδα των μαθητών που εκπροσωπεί τον Όμιλο περιβάλλοντος ανέλαβε την πρωτοβουλία να δράσει εμπράκτως. Συνέλεξαν μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων από δημοφιλή παραλία του Νομού, αφήνοντας το δικό τους «αποτύπωμα» και μεταδίδοντας το μήνυμα:
~ «Η ανακύκλωση για εμάς αποτελεί φιλοσοφία ζωής» ~