ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΤΟ Α΄ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

96

 Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανάσταση του φίλου του Χριστού Αγίου Λαζάρου του τετραημέρου, θαύμα που μας υπενθυμίζει την κοινή ανάσταση όλης της ανθρωπότητας, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα τελέσει Θ. Λειτουργία στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, στο Α’ Κοιμητήριο Κορίνθου.

Η συγκεκριμένη Θ. Λειτουργία καθιερώθηκε και τελείται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα στο χώρο του Α΄ Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των «κεκοιμημένων» συγγενών μας, που είναι ενταφιασμένοι εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων».

Παρακαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν το Σάββατο του Λαζάρου, το πρωί, στον Ι. Ναό του Α΄ Κοιμητηρίου Κορίνθου για να ενώσουν τις προσευχές τους με τον Επίσκοπό τους υπέρ των κεκοιμημένων συγγενών τους, εκδηλώνοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο  τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού των προς τους προαπελθόντες προσφιλείς τους εν όψει και της εορτής του Πάσχα, που είναι η εορτή της νίκης κατά του θανάτου δια του Σταυρικού θανάτου του Λυτρωτού ημών Κυρίου Ιησού Χριστού και της Αγίας Αυτού Αναστάσεως.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ