Αστυνομικοί απέτρεψαν γυναικοκτονία – Πρόλαβαν τον δράστη με το μαχαίρι στο λαιμό της

124

Απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα Σάββατο (18.12.2021) στη Θεσσαλονίκη όταν αστυνομικοί απέτρεψαν ένα έγκλημα που θα μπορούσε να είναι η 18η γυναικοκτονία που θα γινόταν στην Ελλάδα μέσα στο 2021, όταν πρόλαβαν τον δράστη την τελευταία στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, η Άμεση Δράση έλαβε ένα τηλεφώνημα στη Θεσσαλονίκη στις 08:00 το πρωί από μια γυναίκα, η οποία ήταν σε έντρομη κατάσταση και ζητούσε βοήθεια. Η γυναίκα, φοβούμενη να είναι το επόμενο θύμα γυναικοκτονίας έδωσε μόνο τη διεύθυνση του σπιτιού της, χωρίς κάποιο άλλο στοιχείο ή στίγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, με άνδρες της αστυνομίας να σπεύδουν σε κάθε περιοχή που θα μπορούσε να έχει αυτή τη διεύθυνση, καθώς δόθηκε εντολή από το κέντρο να διερευνηθούν όλες οι πιθανές διευθύνσεις και να επέμβουν σε περίπτωση περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας.

Δύο αστυνομικοί έφτασαν στη διεύθυνση και βρήκαν κουδούνι με γυναικείο όνομα. Όταν το χτύπησαν, δεν άνοιξε κανείς. Βρήκαν τρόπο να εισέλθουν στην πολυκατοικία και έφτασαν έξω από ένα διαμέρισμα, από το οποίο ακούγονταν φωνές.

Έσπασαν την πόρτα και ακινητοποίησαν τον δράστη – Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια ανήλικου παιδιού
Οι αστυνομικοί χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι, με τον αλλοδαπό άντρα από μέσα να φωνάζει να φύγουν, λέγοντας ότι δεν έχει χαρτιά παραμονής στην Ελλάδα ενώ απειλούσε ότι «θα τους σκοτώσει όλους». Την ίδια ώρα, ακουγόταν το κλάμα ανήλικου παιδιού, που γινόταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Οι αστυνομικοί είπαν πως θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα για να λάβουν άδεια να διαρρήξουν την πόρτα. Μάλιστα, ζήτησαν και ενισχύσεις, οι οποίες έφτασαν άμεσα, όπως έφτασε στο σημείο και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όταν άκουσαν τον σπαραγμό της γυναίκας για δεύτερη φορά, τότε οι αστυνομικοί εισέβαλαν και είδαν τον δράστη να κρατάει μαχαίρι στον λαιμό της.

Άμεσα από τους αστυνομικούς δόθηκαν εντολές στον δράστη να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ωστόσο εκείνος ενώ σταμάτησε να χτυπά τη γυναίκα, μπροστά στα έντρομα μάτια του ανήλικου παιδιού, το οποίο είναι ΑμεΑ, έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό.

Την κατάλληλη στιγμή και πριν προλάβει να θέσει τέρμα στη ζωή του, οι αστυνομικοί με έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν το μαχαίρι και στη συνέχεια τον συνέλαβαν. Μάλιστα κατά την προσπάθεια αυτή, ένας αστυνομικός έσκισε το μπουφάν του ενώ ο έτερος φορούσε αλεξίσφαιρο και δεν κινδύνευσε.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε – ευτυχώς ελαφρά- στο λαιμό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ ο φερόμενος ως δράστης οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου, όπου διενεργείται προανάκριση.

«Οι αστυνομικοί κάνουν πάντα αυτό που πρέπει όταν υπάρχει συνεργασία»
Στο GRTimes.gr, μίλησε ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχε στην επέμβαση ώστε να αποτραπεί η δολοφονία. Πρόκειται για τον αντιπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Μπάμπη Χαβενετίδη, ο οποίος δήλωσε:

«Είναι μεγάλη υπόθεση η αγαστή συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών που περιπολούν στην πόλη. Είμαστε καθημερινά στο δρόμο, βλέπουμε την έξαρση της βίας και όταν συνεργαζόμαστε μπορούμε να αποτρέψουμε τα πάντα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η σοβαρότητα του περιστατικού επέβαλε να επέμβουμε άμεσα και με ψυχραιμία. Δύο λεπτά αν αργούσαμε, θα είχε σκοτώσει τη γυναίκα και ο ίδιος θα είχε αυτοκτονήσει».

«Δεκατέσσερα χρόνια στην υπηρεσία δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα»

Σχολιάζοντας την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ο κ. Χαβενετίδης δήλωσε: «Μετά την καραντίνα, και παρά την αυστηροποίηση της νομοθεσίας, τα εν λόγω περιστατικά και ειδικότερα οι επιθέσεις και οι δολοφονίες εναντίον των γυναικών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Το σημερινό ωστόσο, είναι ένα περιστατικό που στα 14 χρόνια υπηρεσίας δεν το έχω ξανασυναντήσει. Επαναλαμβάνω όμως, ότι είναι σημαντικό να υπάρχει συνεργασία, όπως σήμερα με τους συναδέλφους. Μόνο έτσι η αστυνομία θα είναι πάντα εκεί που πρέπει να είναι. Μόνο έτσι θα σταματήσουμε να μιλούμε για το τί έκανε η αστυνομία, όταν πια το κακό έχει γίνει».