Βόρεια Μακεδονία: Προκλητικά κασκόλ… και φανέλες με «’Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας»

106

Τα αρχικά FFM («’Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Μακεδονίας») παρέμειναν στις φανέλες των παικτών της Βόρειας Μακεδονίας, στον εναρκτήριο αγώνα της στο Euro 2020, την ώρα που στην εξέδρα οι φίλοι της ομάδας είχαν… ανάλογο όνομα στα κασκόλ που κρατούσαν.

Η Βόρεια Μακεδονία κάνει ντεμπούτο σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας την Αυστρία στο Euro 2020.

Η Βόρεια Μακεδονία παρατάσσεται με έμβλημα ομοσπονδίας στον επίσημο ρουχισμό της, στο οποίο υπάρχουν τα αρχικά FFM, δηλαδή Football Federation Macedonia, χωρίς γεωγραφικό προδιορισμό (North).

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον ομόλογό του Bujar Osmani στην οποία υπογραμμίζει την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ζητώντας την παρέμβαση του, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Κατά την είσοδο των παικτών της Βόρειας Μακεδονίας στην “Αρένα Νασιονάλα” του Βουκουρεστίου, δεν παρατηρήσαμε κάποια… αλλαγή.

Οι φανέλες είχαν και πάλι πάνω τους τα αρχικά FFM, ενώ την ίδια στιγμή στην εξέδρα οι οπαδοί της ομάδας κρατούσαν πανό που έγραφαν πάνω τους “MACEDONIA”.

REUTERS/Daniel Mihailescu
REUTERS/Daniel Mihailescu
REUTERS/Marko Djurica-πηγή-newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ