Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αρχική Χωρίς κατηγορία Αυτόματο «σβήσιμο » για μικρά χρέη στην εφορία

Αυτόματο «σβήσιμο » για μικρά χρέη στην εφορία

59

Σύμφωνα με τις τελικές διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στην Βουλή δεν αλλάζει στα 300 ευρώ και παραμένει στα 500 ευρώ το όριο συναλλαγών με μετρητά, μετά και τις σχετικές αντιδράσεις φορέων και πολιτών στην πρόβλεψη που είχε τεθεί στην δημόσια διαβούλευση.

Όσο αφορά την διάταξη για την διαγραφή χρεών, ουσιαστικά απαλλάσσονται 536.000 μικροοφειλέτες, από την υποχρέωση να εξοφλήσουν ποσά έως 10 ευρώ που εμφανίζονται ώς ληξιπρόθεσμα στο TAXISnet. Η διαγραφή προστίμων και οφειλών προς το Δημόσιο ύψους κάτω των 10 ευρώ είναι μια κίνηση «εξορθολογισμού» του συστήματος συλλογής δημοσίων εσόδων.

Με την διάταξη αυτή το υπουργείο Οικονομικών μειώνει και το γραφειοκρατικό κόστος αφού η διαδικασία μόνο για την ενημέρωση των οφειλετών που χρωστούν μικροποσά που προέκυψαν για παράδειγμα, από τόκους για λάθος ταυτότητα πληρωμής δόσεως ή υπόλοιπα οφειλης λόγω θανάτου κλπ

Τέλος με άλλη διάταξη δεν χάνουν τελικά την αυτόματη έκπτωση 5% στα εισοδήματα από ενοίκια, όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων ζητήσουν μείωση φόρου 40% της δαπάνης ανακαίνισης από το 2020 και μετά. Οι δύο εκπτώσεις φόρου θα ισχύουν κανονικά, παράλληλα και αθροιστικά.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ