Αφιέρωμα του Forbes στην Πελοπόννησο: Μονεμβασιά, Καλάβρυτα, Νεμέα -Εκεί που ο μύθος συναντά την ιστορία-φωτο

1248

To Forbes έκανε εκτενές αφιέρωμα στην Πελοπόννησο και τις επιλογές που προσφέρει αυτός ο λιγότερο γνωστός για τους ξένους ελληνικός προορισμός.

Διαφημίζοντας τις ομορφιές τις χώρες μας, το Forbes σημειώνει «Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας hot-spot προορισμός για ταξίδια αυτές τις μέρες. Στο peak της σεζόν, η χώρα είναι γεμάτη τουρίστες που επισκέπτονται τα πολλά νησιά και τις παραλίες της, εξερευνούν αρχαία μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους και απολαμβάνουν την απίστευτη ελληνική κουζίνα».

Εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου και πανέμορφα τοπία
«Ωστόσο, υπάρχει μια λιγότερο γνωστή πλευρά της Ελλάδας γεμάτη με εκπληκτικούς προορισμούς, εμπειρίες που θα αλλάξουν τη ζωή σου και πανέμορφα τοπία – όλα ιδανικά και μάλιστα για όλες τις εποχές του χρόνου! Ήρθε η ώρα να αποδράσετε στη Δυτική Ελλάδα, πιο συγκεκριμένα , την Πελοπόννησο».

4 υπέροχα χωριά της Πελοποννήσου πάνω στο κύμα, για διακοπές σαν σε νησί
Η Πελοπόννησος έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ονειρευτείτε
Το Forbes συνεχίζει τονίζοντας πως «Η Πελοπόννησος είναι ένα μέρος όπου ο μύθος συναντά την ιστορία. Αυτή η περιοχή έχει όλα όσα θα μπορούσατε να ονειρευτείτε – από βουνά μέχρι δάση και ποτάμια, αμπελώνες και σπηλιές. Φυσικά, η Πελοπόννησος περιβάλλεται από όμορφες ακτές, αλλά σίγουρα θα βρεθείτε αντιμέτωπος με το δίλημμα… τι να πρωτοεξερευνήσω».

Μια από τις προτάσεις του Forbes είναι μια επίσκεψη στη Μονεμβασιά, με το μοναδικό μεσαιωνικό κάστρο που χτίστηκε τον 6ο αιώνα. Στο κάστρο, θα χρειαστεί να διαλέξετε ανάμεσα στην Άνω και Κάτω πόλη. Και οι δυο επιλογές προσφέρουν εξαιρετικά εστιατόρια, μοναδικά μονοπάτια και θέα. Τα ιστορικά ερείπια και οι Βυζαντικές εκκλησίες είναι από τους λόγους που Ενετοί αποκαλούσαν το μέρος «Το Γιβραλτάρ της Ανατολής».

Πανοραμρική εικόνα της Μονεμβασιάς το ηλιοβασίλεμα / Φωτογραφία: Shutterstock
 
Το άρθρο συνεχίζει με τα Καλάβρυτα και εκπλήσσει τους αναγνώστες του με το ερώτημα «Σκι στην Ελλάδα; Και όμως γίνεται. Η ορεινή πόλη των Καλαβρύτων στην Πελοπόννησο η οποία βρίσκεται στο όρος Χελμός προσφέρει ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και μια εκπληκτική θέα. Αν δεν είστε λάτρης του σκι, μην το βάζετε κάτω, καθώς “τα γραφικά μονοπάτια της περιοχής είναι ιδανικά για πεζοπορία την άνοιξη και το φθινόπωρο».

Το δημοσίευμα καταλήγει με την τρίτη και τελευταία επιλογή τη Νεμέα, γνωστή για τους αμπελώνες της, επομένως ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν το κρασί. Εδώ ο Ηρακλής λέγεται πως σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας που σκόρπιζε τον φόβο στους κατοίκους. Η Νεμέα είναι γεμάτη με αρχαιολογικούς χώρους και είναι η περιοχή όπου στην αρχαιότητα λάμβαναν χώρο οι Νέμεοι Αγώνες κάθε δύο χρόνια από το 573 πΧ.

Πηγή:  iefimerida.gr