Α.Παπακυριάκος “Το νερό της Στυμφαλία ανήκει σε όλους τους Κορίνθιους… και στο δήμο Βέλου Βόχας”

86

Μία είδηση που αν υλοποιηθεί θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της λειψυδρίας στον ταλαιπωρημένο δήμο Βέλου Βόχας έδωσε ο Αννίβας Παπακυριάκος στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπακυριάκος υποστήριξε πως έχει προχωρήσει ένας κύκλος συζητήσεων με τους δήμους Σικυωνίων και Κορινθίων προκειμένου να μπορέσει να υδροδοτηθεί και ο δήμος Βέλου Βόχας απο την Στυμφαλία.
Ο δήμαρχος δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος, υποστήριξε ωστόσο πως οι σχετικές μελέτες για την επάρκεια νερού είναι έτοιμες να γίνουν.

Σε πιο άμεσο επίπεδο ο δήμος θα επιδιώξει την αγορά και εγκατάσταση μιας μονάδας αφαλάτωσης, η οποία θα έχει, όμως, μικρή δυναμικότητα και θα καλύψει περιορισμένες ανάγκες, σίγουρα, όμως θα δώσει μια ανάσα.

Τέλος ο δήμος θα επιδιώξει να ανοίξει νέες γεωτρήσεις, χωρίς, όμως πολλές ελπίδες να πετύχει σοβαρά αποτελέσματα καθώς η δυναμική του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή έχει σχεδόν εξαντληθεί.
Παράλληλα θα επιχειρήσει να αποκαταστήσει την λειτουργία όλων των υφιστάμενων γεωτρήσεων (λειτουργούν περίπου 45-50 απο ένα σύνολο 73 γεωτρήσεων), επιδιορθώνοντας όσες έχουν χαλάσει…

πηγή-korinthia.net.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ