Α.Παπαρήγα “Οι διαφορές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν τις συνταγές των σεφ για λαγό στιφάδο – Στο τέλος λαγό στιφάδο θα φας”

99

Για κοινή αντίληψη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της κρίσης μίλησε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού επισημαίνοντας πως «οι διαφορές σας είναι σαν τις συνταγές των σεφ για λαγό στιφάδο. Στο τέλος λαγό στιφάδο θα φας».

Η βουλευτής του ΚΚΕ και πρώην γ.γ. του Περισσού υποστήριξε ότι τόσο η σημερινή πλειοψηφία όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση έχουν ως κεντρικό στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μέσω της διαχείρισης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και όχι την προάσπιση του κόσμου της εργασίας και των λαϊκών νοικοκυριών.

Αναφέρθηκε μάλιστα στην τοποθέτηση του κ. Γιάννη Δραγασάκη λέγοντας «μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη η ομιλία Δραγασάκη. Είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το μακιγιάζ των φιλολαϊκών επιχειρημάτων και των καταγγελιών κατά της κυβέρνησης. Είπε ότι πρέπει να γίνει διακομματική επιτροπή διαχείρισης των 72 δις ευεώ. Είναι δυνατόν να γίνει τέτοια επιτροπή και να είναι μέσα το ΚΚΕ;». Υπενθυμίζεται ότι το 1991 Παπαρήγα και Δραγασάκης είχαν δώσει μάχη για την ηγεσία του ΚΚΕ.

«Το έργο της ΝΔ δεν είναι και εύκολο. Έχει να διαχειριστεί 72 δις ευρώ . Ένα μέρος θα δοθεί ως δάνειο και ένα μέρος από τα ταμεία της ΕΕ που διαμορφώνονται από τον ιδρώτα των εργατών. Τα 72 δις πέφτουν σε έδαφος που θα γίνει μεγάλο μακελειό ανάμεσα σε παράγοντες κλάδων και ανάμεσα σε διαφορετικούς κλάδους.

Μακελειό κυριολεκτικά θα γίνει. Θα υπάρξουν και αμφισβητήσεις κυβερνήσεων και αντιθέσεις που δεν έχουν σχέση με το τι συνεπάγονται τα 72 δις με την ζωή των πολιτών» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «εμείς έχουμε ριζική – κάθετη διαφορά με την ΝΔ. Δεν την κατηγορούμε για ανικανότητα ή έλλειψη ολιστικής αντίληψης όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεσή μας είναι από την σκοπιά ότι είμαστε πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ κεφαλαίου και εργατικών στρωμάτων. Λέμε στην εργατική τάξη ότι είναι ο μοναδικός διαχειριστής του πλούτου ενώ ο κεφαλαιοκράτης είναι ο σφετεριστής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ