Α.Πνευματικός”σε δυόμιση μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης”

84

Ο Δήμαρχος Κορινθίων επισκέφθηκε τον χώρο όπου σε δυόμιση μήνες περίπου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας Ανακύκλωσης και Αερόβιας Κομποστοποίησης.

Ο σχεδιασμός του έργου έχει ξεκινήσει προ διετίας και σήμερα είναι σε φάση θεμελίωσης, ενώ πολύ σύντομα, και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής της μονάδας, θα τοποθετηθούν και τα μηχανήματα του εργοστασίου για τα οποία ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί.

Ο Δήμος Κορινθίων είναι μεταξύ των πρωτοπόρων  στην απόκτηση ιδιόκτητης εγκατάστασης αξιοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών και αερόβιας κομποστοποίησης.

Στις εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση θα αξιοποιούνται με  τον καλύτερο τρόπο τα ανακυκλώσιμα υλικά,  που θα προέρχονται από ένα σύστημα διαλογής στην πηγή, που θα στηθεί σε όλο τον Δήμο Κορινθίων, τα οποία έπειτα θα διαχωρίζονται  κατά είδος και θα δεματοποιούνται ώστε να πηγαίνουν προς πώληση.

Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου από χρήματα του Δήμου Κορινθίων, καθώς η Κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις χρηματοδότησης τέτοιων πρωτοβουλιών, δεν προχώρησε σε πρακτική στήριξη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ