Α.Πνευματικός “η αποκατάσταση της βλάβης μπορούσε να γίνει χωρίς διακοπή της υδροδότησης της Κορίνθου”

64

Διακοπή υδροδότησης της Κορίνθου χθες 12/3/2020 για είκοσι (20) περίπου ώρες.

Δόθηκε μεγάλη μάχη από τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΚ για την αποκατάσταση του σπασίματος του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στην περιοχή της Ποσειδωνίας και θα ήθελα για άλλη μια φορά να τους συγχαρώ.

Τώρα που αποκαταστάθηκε η βλάβη και επειδή στο μέλλον πιθανώς να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις, οφείλω να καταθέσω δημόσια, ότι η αποκατάσταση μπορούσε να γίνει χωρίς καμμιά διακοπή της υδροδότησης της Κορίνθου που άφησε τους κατοίκους – επιχειρήσεις χωρίς νερό στην δύσκολη συγκυρία που περνάμε όλοι λόγω του κορωνοϊού για μία περίπου ημέρα.

Κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί όλες οι βλάβες του δικτύου αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΚ χωρίς διακοπή της υδροδότησης. Το μέγεθος της διατομής του κεντρικού αγωγού βεβαίως και δεν μπορεί να είναι πρόβλημα ανυπέρβλητο στην αποκατάστασή του, σε σχέση με τους άλλους αγωγούς μικρότερης διατομής του δικτύου, για να αποκατασταθεί με την ίδια τεχνοτροπία.

Υπήρχε χρόνος να υπάρξει ο αντίστοιχος προγραμματισμός για τον εξοπλισμό που απαιτείται, όλα τα υλικά αποκατάστασης, ακόμα και η παρουσία εξειδικευμένου συνεργείου σε περίπτωση αδυναμίας της ΔΕΥΑΚ ( πχ συνεργείο που για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ πραγματοποιεί συχνά αποκατάσταση βλαβών σε μεγάλους αγωγούς αποχέτευσης χωρίς διακοπή της υδροδότησης.), μιας και η βλάβη δεν έγινε την προηγουμένη ημέρα όπως αναφέρθηκε αλλά δύο ημέρες πριν.

Η αποκατάσταση επίσης επιβαλλόταν και μπορούσε να γίνει βραδινή ώρα και για τον λόγο της μικρότερης συνολικής παροχής λυμάτων που παράγονται την νύχτα, αλλά και για κυκλοφοριακούς λόγους.

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω, ότι κακώς δεν υπήρξε ανακοίνωση για μόλυνση που έγινε στην θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποτροπή κολύμβησης από τους χειμερινούς κολυμβητές. Για την μόλυνση του Κορινθιακού δεν κατηγορούμε κανένα, γιατί αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούσε βεβαίως κανείς να αποτρέψει την μόλυνση για το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποτροπή της, που πράγματι με προσωρινή λύση έγινε από την ΔΕΥΑΚ και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης δεν οδηγήθηκαν άλλες ποσότητες στην θάλασσα.

Τα πιο πάνω αναφέρονται καλόπιστα για να μην επαναληφθούν και στο μέλλον ίδια λάθη.

Πορεία Ευθύνης-Αλέξανδρος Πνευματικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ