Βίντεο :Αυτά έλεγε ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό πριν και μετά τις εκλογές (Video)

79

Είπα – ξειπα» και καταστολή… Αυτό είναι πλέον το βασικό δίπτυχο της «κανονικότητας» της σημερινής κυβέρνησης της χώρας . Τελευταίο «θύμα» – ανάμεσα στα πολλά – αυτής της «πολιτικής» είναι το προσφυγικό και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπου η υπόσχεση για άμεση αποσυμφόρηση, έγινε δημιουργία νέων κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων, η υπόσχεση για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες έγινε επιτάξεις και αποβάσεις των ΜΑΤ για την επιβολή τους και τελικά τα νησιά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν θα ανεχόταν» να γίνουν «πάρκινγκ ψυχών», γίνονται ακριβώς αυτό. Η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να «διαγραφούν» από τον χάρτη.

Ο Μάκης Βορίδης ενημέρωσε χθες το πανελλήνιο ότι η ΝΔ δεν υποσχέθηκε ποτέ αποσυμφόρηση των νησιών. «Το ζήτημα της αποσυμφόρησης, ποτέ μα ποτέ και μέχρι και σήμερα δεν αποτέλεσε πολιτική της ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα όπως σημείωσε: «Το λέω για τον κύριο Βαρεμένο που λέει ότι αντιμετωπίζουμε πολιτικάντικα το θέμα. Πως; Αφού αυτό λέγαμε, αυτό ψηφίσαμε, αυτό θέλουμε να εφαρμόσουμε» (δηλαδή την σημερινή πολιτική της κυβέρνησης).

Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι. Αφού μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, από τη Σάμο όπου είχε βρεθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνιζε ότι η αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελεί προτεραιότητα της ΝΔ.

Τι έταζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους νησιώτες του Βορείου Αιγαίου προεκλογικά; Ότι θα φύγουν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα νησιά. Τι έκανε πράξη όταν ανέλαβε την κυβέρνηση;

Κλειστές υπερδομές κράτησης για πάνω από 20.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά αφού την λέξη αποσυμφόρηση δεν την γνωρίζει πια…

Μητσοτάκης σε ομιλία του στην Χίο το 2017: Δεν θα γίνουν μόνιμο πάρκινγκ ψυχών τα νησιά

“Θέλω να το πω και από εδώ πέρα ξεκάθαρα. Εμείς ως Ν.Δ. δεν πρόκειται να ανεχτούμε τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου να γίνουν μόνιμο πάρκινγκ ψυχών με μόνιμη παρουσία προσφύγων και μεταναστών πολύ μεγαλύτερη από τις αντοχές της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας”.

Μητσοτάκης 2020 στους κατοίκους των νησιών του ΒΑ Αιγαίου: Προς όφελος των νησιών οι δομές κράτησης

«Θέλω να κάνω ακόμα μια έκκληση, να πέσουν οι τόνοι, να μετριαστεί αυτή η άγονη αντίδραση η οποία δεν οδηγεί ουσιαστικά πουθενά κι είναι προς όφελος τελικά των ίδιων των νησιών να κατασκευαστούν σύγχρονες φυλασσόμενες δομές” είπε σήμερα από την Αλεξανδρούπολη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ