«Βασιλιάς της βροχής» και στην Ουγγαρία ο Χάμιλτον!

72

Η βροχή δεν εμπόδισε τον Λιούις Χάμιλτον να δείξει τον καλύτερό του εαυτό στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές και κατάφερε να πάρει την pole position!

Πολλές ανατροπές είχαμε στις σημερινές κατατακτήριες δοκιμές στην Ουγγαρία. Αρχικά, η πίστα ήταν λίγο βρεγμένη, οι οδηγοί βγήκαν με ενδιάμεσα ελαστικά.

Ύστερα από λίγα λεπτά, η άσφαλτος ήταν εντελώς στεγνή, τα ενδιάμεσα ανέβαζαν θερμοκρασία και έτσι, μπήκαν όλοι να βάλουν φρέσκα ultrasoft! Οι χρόνοι άρχισαν να κατεβαίνουν και όλα έδειχναν πως θα πάνε ομαλά.

Η βροχή όμως δεν είχε φύγει οριστικά και επέστρεψε. Αυτή τη φορά όχι ως ψιχάλα αλλά ως… κατακλυσμός, φέρνοντας πάρα πολύ νερό στην πίστα! Κάποιοι είχαν μπει από πιο νωρίς και είχαν βάλει τα ενδιάμεσα ξανά, όμως στη συνέχεια είδαν πως ούτε αυτά επαρκούσαν και ξαναμπήκαν για τα βρόχινα.

Αυτό έγινε στη μέση του Q2 και οι οδηγοί που δεν πρόλαβαν να κάνουν έναν καλό γύρο με τα ενδιάμεσα, θα ήταν αδύνατο να περάσουν κάποιον με τα βρόχινα. Έτσι πολλοί δεν κατάφεραν να μπουν καν στο Q3, όπως ο Ντάνιελ Ρικιάρντο για παράδειγμα!

Στη συνέχεια, περνώντας στο Q3, οι δύο Ferrari έδειχναν σαν να μην μπορούν να βρουν καλό ρυθμό στο νερό. Ο Κίμι Ράικονεν έκανε την έκπληξη και πέρασε πρώτος, λίγα λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, όμως ο Λιούις Χάμιλτον τον πέρασε και πήρε τελικά εκείνος την pole position, επιβεβαιώνοντας όσους λένε ότι είναι… βασιλιάς στις βρεγμένες πίστες!

Ο Βαλτέρι Μπότας τα πήγε επίσης πολύ καλά, δίνοντας το 1-2 στην Mercedes για την αυριανή εκκίνηση, ενώ στην τρίτη και την τέταρτη θέση, οι Ράικονεν, Φέτελ. Πέμπτος ο Σάινθ. Γκασλί, Φερστάπεν, Χάρτλεϊ, Μάγκνουσεν και Γκροζάν η τελική σειρά του Q3. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων δοκιμών:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ