Βεβήλωσαν μνημείο Σοβιετικών στρατιωτών στην Αθήνα…με συνθήματα υπέρ του τάγματος”Αζόφ”της Ουκρανίας-φωτο

792

Άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο πεσόντων Σοβιετικών στρατιωτών στην Καλλιθέα, γράφοντας πάνω την λέξη «Αζοφ», παραπέμποντας στο Τάγμα του Αζόφ στην Ουκρανία.

FOOeeXSWUAIUZrC_2
FOOeeXUWUAQhJw-

Σε μια οργισμένη ανάρτηση, η Ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, τονίζει «οι υπέρμαχοι του ουκρανικού εθνικιστικού τάγματος Αζόφ, που τόσα χρόνια τρομοκρατούσε και δολοφονούσε εν ψυχρό τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας, σήκωσαν το χέρι τους εναντίον της ιερής μνήμης στην Ελλάδα για τους Σοβιετικούς στρατιώτες – αυτούς οι οποίοι με τεράστιες θυσίες απελευθέρωσαν την σκλαβωμένη Ευρώπη από τον φασισμό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την ανήθικη απόπειρα προσβολής της ιστορίας και την απαράδεκτη πράξη βανδαλισμού. Υστερα από αυτήν την εγκληματική ενέργεια και τις αμέτρητες αποκαλύψεις των κατοίκων της Μαριούπολης και του Ντονμπάς χρειάζονται άραγε επιπλέον αποδείξεις για την ναζιστική φύση του Αζόφ και άλλων παρόμοιων ταγμάτων ακραίων εθνικιστών της Ουκρανίας; Καλούμε τις Ελληνικές Αρχές θα κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη διερεύνηση της βάρβαρης αυτής επίθεσης και την τιμωρία των βανδάλων».

πηγή-protothema.gr